Αλλαγή καριέρας αυτοφροντίδα: Ήρθε μήπως η στιγμή να αλλάξετε τα επαγγελματικά σας σχέδια;

Η πανδημία οδήγησε σε μία από τις μεγαλύτερες περιόδους απώλειας θέσεων εργασίας, αλλαγών σταδιοδρομίας και αναδιάρθρωσης του τρόπου εκτέλεσης της εργασίας (δηλαδή, εξ αποστάσεως εργασία, ευέλικτα ωράρια κ.λπ.). Ενώ πολλά από αυτά έχουν επηρεάσει βαθιά την οικονομική ευημερία εκατομμυρίων Αμερικανών και έχουν προκαλέσει άγχος και αναστάτωση, μπορεί να υπάρξουν ορισμένα μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα. Καθώς η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, οι θέσεις εργασίας γίνονται όλο και πιο άφθονες. Ωστόσο, η κρίση έχει δώσει σε πολλούς από εμάς κάποια ευελιξία και χρόνο να σκεφτούμε τις καριέρες και τις ζωές μας, ίσως συνορεύοντας με υπαρξιακά ερωτήματα όπως:

  • «Ποιοι είμαστε;»
  • «Ποιοι θέλουμε να είμαστε;»
  • «Πού μπορούμε να συνεισφέρουμε καλύτερα;»
  • «Τι είδους δουλειά έχει πραγματικά νόημα για εμάς και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής που έχουμε πλέον εκτιμήσει σε αυτήν την μεταβαλλόμενη περίοδο, σταθμίζοντας την ανάγκη να συντηρήσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας με μια αυξανόμενη παρόρμηση να κάνουμε κάτι νέο ως αυτή η κρίση έχει υποχωρήσει;»

Το παράδειγμα του Κέντρου Ψυχικής Ευεξίας

Πολύ πριν από την πανδημία της COVID, το Κέντρο Ψυχικής Ευεξίας έχει δώσει προτεραιότητα και προωθεί τα οφέλη για την υγεία μιας ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ζωής, ενθαρρύνοντας όσους ζουν με διαταραχή ψυχικής υγείας να ενταχθούν στην ομάδα τους. Μια πρόσφατη επιχορήγηση δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή. Το Κέντρο Ψυχικής Ευεξίας έλαβε πρόσφατα επιχορήγηση Επενδύσεων σε Ομότιμους Εργατικού Δυναμικού ύψους 500.000 $ από το Υπουργείο Υπηρεσιών Υγείας για να επεκτείνει την ικανότητά του να προσλαμβάνει Προπονητές Ευεξίας και Ανάκτησης.

«Οι άνθρωποι συχνά εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας ψυχικής υγείας για να εργαστείτε στο Κέντρο Ψυχικής Ευεξίας και ότι μπορεί να έχουν τα μοναδικά προσόντα για να ενταχθούν στην ομάδα μας», δήλωσε η Annmarie Cameron, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mental Wellness Center. Επειδή το Κέντρο Ψυχικής Ευεξίας δεν παρέχει κλινική θεραπεία, συχνά προσλαμβάνεται προσωπικό με λίγη ή καθόλου προηγούμενη εμπειρία και λαμβάνει εκπαίδευση στη δουλειά, με επίβλεψη έμπειρων διευθυντών. Το πιο ουσιαστικό προσόν είναι η επιθυμία να υποστηρίζουν τους άλλους στο ταξίδι ψυχικής ευεξίας τους.

Είστε έτοιμοι για μια αλλαγή καριέρας;

Είναι λογικό να αναρωτιέστε εάν πράγματι είστε έτοιμοι να αλλάξετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Ωστόσο, ένας από τους κύριους παράγοντες που θα σας βοηθήσει να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα είναι η διάθεσή σας. Αισθάνεστε χαρούμενοι όταν πηγαίνετε στη δουλειά σας; Μόλις επιστρέφετε, νιώθετε αυτό το αίσθημα ικανοποίησης και πληρότητας; Υπάρχουν άνθρωποι που ανυπομονούν να εργαστούν. Ίσως για κάποιους άλλους αυτό να ακούγεται παράξενο. Όμως είναι η αλήθεια και αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων. Αν πιέζεστε και νιώθετε σα να πνίγεστε στο γραφείο, τότε μάλλον έχετε ήδη αργήσει. Ξεκινήστε την αναζήτηση μιας νέας καριέρας, με στόχο την ευτυχία και την προσωπική σας γαλήνη…Το αξίζετε!

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ