Ρούχα σώμα: Δεν ξέρεις τι ρούχα σου ταιριάζουν; Ανακάλυψε τον σωματότυπό σου και ανάδειξέ τον


Είναι αλήθεια ότι όλοι μας προσπαθούμε να ακολουθούμε τις επιταγές της μόδας, αλλά  συνειδητοποιούμε ότι πολλά από τα ρούχα που προβάλλονται στα social media δεν μας ταιριάζουν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε επειδή δεν είμαστε τόσο ψηλές όσο τα μοντέλα που τα φορούν, είτε επειδή έχουμε κάποια κιλάκια παραπάνω ή επειδή δεν ταιριάζουν τελικά στο στυλ μας. Ωστόσο, τίποτα από τα
παραπάνω δεν πρέπει να μας στενοχωρεί. Η κάθε γυναίκα έχει τον δικό της σωματότυπο και μπορεί να βρει εύκολα τα ρούχα που της ταιριάζουν, χωρίς να νιώθει άβολα με αυτά. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανακαλύψεις τον σωματότυπό σου. Τα κυριότερα σχήματα σωματότυπων είναι το μήλο, το ανάποδο τρίγωνο, το αχλάδι και η κλεψύδρα.

  • Μήλο: Στο σχήμα αυτό, η περιφέρεια της μέσης σου είναι μεγαλύτερη από το στήθος και τους γοφούς σου, αλλά οι ώμοι σου είναι στενότεροι. Συνεπώς, για μία ισορροπημένη εμφάνιση, φόρεσε εφαρμοστά μπλουζάκια και σακάκια. Επίλεξε ριχτά, midi ή mini φορέματα για να αναδείξεις τα
    καλλίγραμμα πόδια σου! Όσον αφορά τα τζιν, προτίμησε τα ψηλόμεσα τζιν σε ίσια γραμμή με χαλαρά τοπ από πάνω. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιείς μπλούζες που είναι φανταχτερές στους ώμους.
  • Ανάποδο τρίγωνο: Το στήθος σου είναι μεγαλύτερο από τους γοφούς σου, η μέση σου είναι στενότερη και οι ώμοι σου είναι ίσιοι. Στον σωματότυπο αυτό είναι καλό να δίνεις έμφαση στο κάτω μέρος του σώματος. Δηλαδή, φόρεσε φούστες σε ίσια γραμμή ή φαρδιά παντελόνια ή boyfriend τζιν. Όσον αφορά, το πάνω μέρος του σώματος, απόφυγε μπλούζες με τιράντες ή γιακάδες.
  • Αχλάδι: Το συγκεκριμένο σχήμα είναι αυτό όπου οι γοφοί είναι μεγαλύτεροι από την
    περιφέρεια του στήθους. Θα έχεις την τάση να παίρνεις περισσότερο βάρος στο κάτω μέρος του σώματος, η μέση σου θα φαίνεται έντονη και οι ώμοι σου στενότεροι. Για αυτό το σωματότυπο, πρέπει να δόσεις προσοχή στο πάνω μέρος του σώματός σου. Πρόσθεσε στη ντουλάπα σου μπλούζες με φωτεινά χρώματα και στάμπες. Αγόρασε μπλούζες που να αναδεικνύουν τους ώμους σου ή επίλεξε να έχουν έντονη λαιμόκοψη. Απόφυγε τις μακριές μπλούζες και φρόντιζε να
    αναδεικνύεις τις καμπύλες σου.
  • Κλεψύδρα: Με τον σωματότυπο κλεψύδρα, η περιφέρειά σου θα είναι μικρότερη, ενώ το στήθος και οι γοφοί σου έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος. Κολάκεψε αυτές τις καμπύλες ακόμη περισσότερο, τονίζοντας τη μέση σου. Ο συγκεκριμένος σωματότυπος θεωρείται πως είναι από μόνο του πολύ ελκυστικό, συνεπώς η επιλογή ρούχων είναι απλή διαδικασία. Φόρεσε μπλούζες, οι οποίες θα κρύβουν λίγο το στήθος σου, αν θέλεις να δείχνεις πιο σεμνή και απόφυγε τα ζιβάγκο, καθώς θα σε κάνουν να φαίνεσαι ογκώδης. Όλων των ειδών τα παντελόνια σου πηγαίνουν, απλώς φρόντισε να τα συνδυάσεις με την κατάλληλη μπλούζα! Οι κοντές φούστες αποτελούν την πιο όμορφη επιλογή για το σώμα σου, καθώς θα μπορείς να αναδείξεις τα πόδια σου.

Βλέπεις, λοιπόν, ότι και η ίδια η μόδα σου δίνει πάρα πολλές επιλογές για να δείχνεις ελκυστική και να είσαι χαρούμενη με το σώμα σου. Επομένως, φρόντισε να κάνεις στιλιστικές επιλογές που θα σε αναδεικνύουν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ