Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκη: Προθεσμία μέχρι το Σαββατοκύριακο στους ιδιώτες γιατρούς να προσέλθουν εθελοντικά στο ΕΣΥ


 Προθεσμία μέχρι και το Σαββατοκύριακο έδωσε το υπουργείο Υγείας στους ιδιώτες γιατρούς να προσέλθουν εθελοντικά προκειμένου να στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία των περιοχών που δέχονται πιέσεις, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων Covid. Eφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση, την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε επιτάξεις, όπως ανάφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας.

   «Το υπουργείο έδωσε προθεσμία μέχρι το Σαββατοκύριακο προκειμένου να υπάρξει εθελοντική προσέλευση των ιδιωτών γιατρών με τους όρους της σύμβασης των 2000 ευρώ τον μήνα ή των 250 ευρώ ανά 24ωρη εφημερία. Υπάρχει δυνατότητα part-time απασχόλησης με 1000 ευρώ. Θα μπορούσε κάποιος να κάνει μία εφημερία, αλλά οι ανάγκες δεν καλύπτονται έτσι. Σε περίπτωση που γίνει επίταξη, αυτοί που θα επιταχθούν να παίρνουν τον μισθό του επιμελητή Β’. Εμείς προσπαθούμε, όπως κάναμε και πέρσι, να δώσουμε ονόματα γιατρών παθολόγων και πνευμονολόγων που θα ανταποκριθούν», σημείωσε ο κ. Νίτσας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη, που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας για το θέμα της επίταξης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει ήδη απευθύνει εκκλήσεις στα μέλη του να στηρίξουν στο σύστημα υγείας, στέλνοντας μηνύματα με email και sms, ενώ έκκληση απηύθυνε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, από το βήμα ιατρικού συνεδρίου, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι, σήμερα, στο σύνολο των νοσοκομείων της Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονται 991 ασθενείς σε απλές κλίνες Covid (537 στα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ και 454 στης 4ης ΥΠΕ), 95 σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (48 στα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ και 47 στης 4ης ΥΠΕ) και 164 στις ΜΕΘ (94 στα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ και 70 στης 4ης).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ