Eπιστολή Αναστασιάδη στην Κομισιόν για μεταναστευτικό


Επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απέστειλε χθες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ζητώντας να αναγνωριστεί ότι η Κύπρος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε σχέση με το μεταναστευτικό.

Αυτό ανέφερε σήμερα το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής λέγοντας ότι η Κύπρος χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Την ίδια ώρα, ανέφερε, η Κυπριακή Δημοκρατία υποβάλλει αίτημα για ενεργοποίηση άρθρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο δίδει το δικαίωμα αναστολής της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου, από άτομα που εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Ζητά, επίσης, την υποχρεωτική μετεγκατάσταση αριθμού αιτητών ασύλου σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επαναπροώθηση αιτητών ασύλου στις χώρες προέλευσης τους.

Ωστόσο επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία δε μπορεί να περιμένει μέχρι να καταστεί εφικτή η επίτευξη ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου, λαμβάνει τα δικά της μέτρα, ανέφερε ο Υπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ