10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών: Bασικά συμπεράσματα της δεύτερης ημέρας


 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη μέρα του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών. Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, κ. Νίκος Δέδες με τον Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Υφαντόπουλο άνοιξαν τις εργασίες της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου, με θέμα “Καινοτομία ως εφαλτήριο για τη βιωσιμότητα του Ε.Σ.Υ. ” Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Υγείας και Αναπληρωτής Διευθυντής του London School of Economics, κ. Πάνος Καναβός, μέσω μαγνητοσκοπημένης ομιλίας αναφέρθηκε στις προσκλήσεις που αντμετωπίζουν τα συστήματα υγείας ως προς τη βιωσιμότητά τους, αλλά και στο ζήτημα συμμετοχής των ασθενών, μέσω των συλλογικοτήτων στις διαδικασίες αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας. Στη συνέχεια ο Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας, κ. Νίκος Πολύζος παρουσίασε ευρήματα της μελέτης που διεξήγαγε με την Ένωση για τη φαρμακευτική δαπάνη στο νοσοκομείο.

Στο πάνελ συζήτησης που ακολούθησε συμμετείχαν επίσης η κα Δάφνη Καϊτελίδου, Πρόεδρος του ΟΔΙΠΥ, η κα Κατερίνα Νομίδου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία, ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, η κα Βάρβαρα Μπαρούτσου, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής και ο κ. Απόστολος Βαλτάς, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 

Στην τέταρτη και τελευταία ενότητα του Συνεδρίου, υπό τον συντονισμό του Διευθυντή της Ένωσης, κ. Χρήστου Βαράκη, ομιλίες πραγματοποίησαν ο Διευθυντής του ιδιαίτερου Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κώστας Χαμπίδης και ο CEO και co- founder της MedoidAI, κ. Ανέστης Φαχαντίδης που αναφέρθηκαν στις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά εργαλεία που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση στην οποία προστέθηκε ο κ.  Γιώργος Παλιούρας, Εκπρόσωπος “95”, Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς, ο κ. Ελευθέριος Θηραίος, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ, Γενικός Γραμματέας Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, ο κ. Παντελής Νατσιάβας, Συνεργαζόμενος Ερευνητής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ, και ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Τη λήξη του Συνεδρίου κήρυξε η Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, κα Κατερίνα Κουτσογιάννη αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, τους συνεργάτες, τους χορηγούς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ