Βάνα Παπαευαγγέλου: 24 από τις 75 περιφερειακές ενότητες στο επίπεδο 5, “βαθύ κόκκινο” 


Στην καθιερωμένη ενημέρωση την Πέμπτη 11/11 από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ότι βρισκόμαστε μέσα στο 40 κύμα με μία σημαντική έξαρση της πανδημίας σε όλη την επικράτεια. Ο νέος κυλιόμενος αριθμός των νέων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών έφτασε τα 6.781 νέα κρούσματα ανά ημέρα. Η διάμεση ηλικία παραμένει σταθερή στα 36 έτη, ωστόσο παρατγρείται αύξηση στα άτομα άνω των 65 ετών, την τελευταία εβδομάδα. Πάνω από 47000 είναι σήμερα τα ενεργά κρούσματα στη χώρα. 1 στα 4 κρούσματα βρίσκεται στην Αττική.

Παράλληλα, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως έχουμε σημαντική αύξηση του αριθμού των τεστ που διενεργούνται καθημερινά. Ειδικότερα, 2% του πληθυσμού ελέγχεται κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα. Στο 2,2 % ο μέσος όρος θετικότητας των τεστ, σύμφωνα με ΕΟΔΥ.

Η πίεση στο ΕΣΥ πολύ σημαντική με αύξηση εισαγωγών και νέων διασωληνώσεων. Αναμενόμενο ότι με την αύξηση των νέων εισαγωγών και διασωληνώσεων είναι λογικό να βλέπουμε αύξηση θανάτων.

24 από τις 75 περιφέρειες είναι στο επίπεδο 5, στο βαθύ κόκκινο.

Απόλυτη συσχέτιση εμβολιαστικής κάλυψης και νοσηρότητας και θνητότητας. Το κρισιμότερο στοιχείο ο εμβολιασμός των ενηλίκων άνω των 60 ετών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ