Κορονοϊός: Στα όρια κατάρρευσης το νοσοκομείο του Βόλου – Χωρίς πνευμονολόγο & παθολόγο


Για τραγικές ελλείψεις και υποστελέχωση σε θέσεις κλειδιά του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου έκανε λόγο ο διευθυντής της νευροχειρουργικής Κλινικής, Νίκος Χαυτούρας, προσθέτοντας ότι με τέτοια πίεση που ασκείται στους υγειονομικούς λόγω του κορονοϊού, το σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

«Σαφώς πιο δύσκολες είναι οι στιγμές για το υπάρχον προσωπικό που εργάζεται στο νοσοκομείο και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να καλύψει τις δυσανάλογες ανάγκες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας παθολόγος στην εφημερία της κλινικής Covid για 110 ασθενείς. Χθες παρατηρήθηκε μια ύφεση στα περιστατικά, όμως από σήμερα η πίεση έχει και πάλι αυξηθεί. Δίπλα στον γιατρό αυτό υπάρχουν και δύο ειδικευόμενοι, όπως όμως γίνεται κατανοητό ο ειδικός είναι αυτός ο ένας γιατρός που αναλαμβάνει και το βάρος των αποφάσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά στο GRTimes ο κ. Χαυτούρας.

Το πρόβλημα όπως αποκαλύπτει ο διευθυντής της νευροχειρουργικής Κλινικής, δείχνει να γίνεται ακόμη πιο έντονο και σε άλλες ειδικότητες, όπως για παράδειγμα, αυτή του πνευμονολόγου.

«Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας και πίεσης, λειτουργεί χωρίς πνευμονολόγο. Και αυτό το έθεσα ως ζήτημα και στην κα. Γκάγκα που επισκέφθηκε πρόσφατα το νοσοκομείο. Τη ρώτησα αν θεωρεί φυσιολογικό, ως πρώην επικεφαλής πνευμονολογικής κλινικής, να μην υπάρχει ούτε ένας πνευμονολόγος σε ολόκληρο νοσοκομείο. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Είναι ντροπή καθώς δεν μπορούμε να προσφέρουμε ούτε τη στοιχειώδη περίθαλψη σε ασθενείς που την έχουν ανάγκη» συμπληρώνει ο κ. Χαυτούρας στο GRTimes.

Μετακινήσεις αναισθησιολόγων – Πρόβλημα με το οξυγόνο

Όπως αποκάλυψε o διευθυντής της νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Βόλου, σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει και με τις μετακινήσεις γιατρών σε περιφερειακά νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. «Εμείς στο θέμα των αναισθησιολόγων είχαμε μια σταθερότητα. Τώρα έχουν μείνει ελάχιστοι καθώς δύο από αυτούς έπρεπε να μετακινηθούν. Ένας στο Καρπενήσι και ένας στη Λαμία» αναφέρει.

Τέλος, ένα σημαντικό ζήτημα που προκύπτει αφορά τις εγκαταστάσεις του οξυγόνου, οι οποίες πιέστηκαν αφόρητα, ειδικότερα μέσα στο Σαββατοκύριακο. «Δεν έχουν επάρκεια οι εγκαταστάσεις, δεν αντέχουν. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι συσκευές των ασθενών δεν σταματούσαν να κουδουνίζουν από την έλλειψη πίεσης και αυτά τα πράγματα δεν είναι φυσιολογικά», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ