Αθλητισμός σεξουαλική υγεία: Η τακτική άσκηση ενισχύει τη σεξουαλική σας ζωή

Η τακτική σωματική δραστηριότητα προσφέρει μια σειρά από ψυχολογικά, συναισθηματικά και σωματικά οφέλη που ενισχύουν τη σεξουαλική σας ζωή και υγεία. Ειδικότερα, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η τακτική άσκηση:

  • Μειώνει το άγχος

H σωματική δραστηριότητα παράγει ενδορφίνες. Πρόκειται για μια ομάδα ορμονών που λειτουργούν ως φυσικό αναλγητικό και αγχολυτικό. Τούτο διότι σας κάνουν να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι/ες. Και αν είστε πιο ευτυχισμένοι, η σεξουαλική σας ορμή είναι βέβαιο ότι θα ωφεληθεί επίσης! Όσο καλύτερη είναι η γενική διάθεσή σας, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να έχετε όρεξη για σεξ.

  • Ενισχύει την αυτοεκτίμησή σας

Η τακτική σωματική δραστηριότητα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας και αυτό μεταφράζεται και στην εκφορά σας στο κρεβάτι. Μια παλαιότερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Electronic Journal of Human Sexuality διαπίστωσε ότι όσοι ασκούνται τακτικά είναι πιο πιθανό να έχουν μια θετική αντίληψη για τον εαυτό τους και το σώμα τους και να αισθάνονται ότι είναι πιο επιθυμητοί σεξουαλικά.

  • Μπορεί να ενισχύσει την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος

Όταν ασκείστε, η καρδιά σας συσπάται πιο γρήγορα, αυξάνοντας τον ρυθμό με τον οποίο το αίμα σας κυκλοφορεί στο σώμα. Η καλή κυκλοφορία μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αίσθησης στα γεννητικά όργανα και αν έχετε πέος, μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Αν και πολλοί είναι οι παράγοντες που σχετίζονται με την στυτική δυσλειτουργία, το αποτέλεσμα είναι ότι το αίμα δεν μπορεί να ταξιδέψει αποτελεσματικά στο πέος.

  • Μπορεί να οδηγήσει σε πιο συχνούς και πιο έντονους οργασμούς

Εάν ασκείστε τακτικά, το πιθανότερο είναι ότι έχετε ισχυρότερους μύες στο κέντρο ή τον πυρήνα σας, με άλλα λόγια πιο δυνατούς πυελικούς μύες και πόδια. Αυτό σε σύγκριση με όσους κάνουν μία περισσότερο καθιστική ζωή. Τώρα, όσο πιο δυνατοί είναι αυτοί οι μύες – ειδικά το πυελικό σας έδαφος – τόσο πιο έντονοι μπορεί να είναι οι οργασμοί σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here