Θαλασσινό αλάτι: Δώστε νέα πνοή στην κουρασμένη επιδερμίδα με scrub θαλασσινού αλατιού

Τα θαλάσσια άλατα και τα άλατα Epsom, που χρησιμοποιούνται συνήθως στα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας, περιέχουν μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του δέρματος. Το μαγνήσιο στα άλατα Epsom μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, ενώ τα θειικά άλατα “ξεπλένουν” τις τοξίνες. Το θαλασσινό αλάτι, που προέρχεται από εξατμισμένο θαλασσινό νερό, είναι επίσης πλούσιο σε μέταλλα ευεργετικά για το δέρμα. Όταν αναμιγνύεται με λάδι ελιάς, αμυγδάλου ή τριανταφυλλιάς, το αλάτι μπορεί να δώσει μία νέα πνοή στην κουρασμένη επιδερμίδα.

Ποια είναι τα οφέλη των Scrubs με θαλασσινό αλάτι;

  • Απολέπιση

Τρίβοντας απαλά το δέρμα με κυκλικές κινήσεις με ένα scrub με αλάτι αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σε μια διαδικασία γνωστή ως απολέπιση. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σκληραίνουν με την ηλικία. Όσο περισσότερο μένουν στην επιφάνεια του δέρματος, τόσο πιο σκληρά γίνονται. Αυτό το στρώμα δέρματος θα γίνεται όλο και πιο παχύ μέχρι να αφαιρεθεί τελικά. Στρώματα νεκρών κυττάρων του δέρματος μπορεί να κάνουν το δέρμα να φαίνεται ξηρό και ξεφλουδισμένο. Η απολέπιση με ένα scrub με θαλασσινό αλάτι αποκαλύπτει το λαμπερό δέρμα που κρύβεται από κάτω.

  • Αναζωογόνηση και Καθαρισμός

Η λειαντική δράση των scrubs με αλάτι τονώνει το δέρμα και βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας. Η βελτιωμένη κυκλοφορία δίνει στο δέρμα μια φυσική λάμψη. Η απολέπιση με αλάτι βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των βακτηρίων από το δέρμα και στις αποφράξεις των πόρων. Το αλάτι έχει αντισηπτικές ιδιότητες και όταν εφαρμόζεται στο δέρμα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των βακτηρίων και να μειώσει τη φλεγμονή και τυχόν κνησμό ή πόνο που σχετίζεται με δερματικές παθήσεις που οφείλονται σε βακτήρια.

  • Αναγέννηση

Η απολέπιση με ένα scrub με αλάτι όχι μόνο αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αυξάνει την κυκλοφορία, αλλά ενθαρρύνει και την αναγέννηση της επιδερμίδας. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος στην πραγματικότητα προάγει την ανάπτυξη υγιών νέων κυττάρων. Αυτή η διαδικασία αναγέννησης συσφίγγει το δέρμα, δίνοντάς του μια πιο σφριγηλή και νεανική όψη. Η αναγέννηση του δέρματος μειώνει επίσης τον αποχρωματισμό του δέρματος, εξομαλύνει τον τόνο του και βελτιώνει την υφή.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here