«Μέδουσα 11»: Αντιτουρκική «ασπίδα» στη Μεσόγειο! Ανοίγουν πυρ Ελληνισμός, Αίγυπτος, ΗΑΕ και Γαλλία


Πλέγμα ασφαλείας δημιουργούν Αθήνα, Κάιρο και Λευκωσία – Ψήφος εμπιστοσύνης από την πανίσχυρη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Σε νευρικό κλονισμό η Άγκυρα που βλέπει τις συμμαχίες της Ελλάδας να ενισχύονται συνεχώς.

Με ψυχραιμία, επαγρύπνηση και ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα απαντούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στα νταηλίκια και τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν και του τουρκικού καθεστώτος.

Με στόχο την εδραίωση της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, η Χώρα μας ενισχύει τις στρατιωτικές συνεργασίες με «παίκτες» καθοριστικούς για την ειρήνη στην περιοχή. Δεν είναι μόνο η Γαλλία που αναγνωρίζει την Ελλάδα ως πυλώνα αξιοπιστίας και σταθερότητας, οι αραβικές χώρες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πατρίδα μας, γυρνώντας στην πλάτη στον ομόθρησκο Ερντογάν και στις αναθεωρητικές του βλέψεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η μεγάλη διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ», την οποία συνδιοργανώνουν για μια ακόμη χρονιά Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος, επιβεβαιώνει το άριστο επίπεδο συνεργασίας του Ελληνισμού με την κυβέρνησης του Στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, τις προσπάθειες κοινού συντονισμού και δράσης στην ανατολική Μεσόγειο και το σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα ότι δεν μπορεί να δρα ως κράτος – «πειρατής».

Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και για περίπου δέκα ημέρες, γύρω από την Κρήτη φέτος (σ.σ. πέρυσι διεξήχθη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου) θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 11». Εκτός από τις τρεις χώρες που είναι υπεύθυνες για τη διοργάνωση, το «παρών» στην αεροναυτική άσκηση θα δώσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την United Arab Emirates Air Force να μην χάνει ευκαιρία για συνεκπαίδευση με τους κορυφαίους πιλότους του ΝΑΤΟ. Όπως τονίζουν άλλωστε συνεχώς και οι ίδιοι, έχουν να μάθουν πολλά από τους Έλληνες χειριστές και τους τρόπους που λειτουργούν σε όλα τα σενάρια εναέριου πολέμου.

Στα σενάρια θα συμμετάσχει και η πλέον αξιόπιστη σύμμαχος της Ελλάδας, αλλά και της Αιγύπτου, η πανίσχυρη Γαλλία, η οποία αναμένεται να στείλει πιθανότατα μονάδες επιφανείας στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Θα είναι η πρώτη άσκηση στην οποία θα συμμετάσχει η Γαλλία, μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η παρουσία γαλλικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να είναι σε λίγο καιρό μόνιμη.

Είναι δεδομένο ότι η παρουσία ελληνικών, κυπριακών, αιγυπτιακών και γαλλικών ναυτικών μονάδων στην περιοχή νοτίως της Κρήτης, που οι Τούρκοι θεωρούν τμήμα του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, θα προκαλέσει νευρικό κλονισμό στο καθεστώς Ερντογάν, όπως επίσης και οι εικόνες των ελληνικών μαχητικών F-16 Block 52+ να πετούν φτερό με φτερό με τα F-16 Block 60 της United Arab Emirates Air Force. Όσο για τους Αιγύπτιους, και μόνο η εικόνα του θηριώδους ελικοπτεροφόρου κλάσης Mistral του αιγυπτιακού ναυτικού να πλέει γύρω από την Μεγαλόνησο και να δέχεται στο κατάστρωμά του ελληνικά ελικόπτερα, στέλνει μήνυμα συνεργασίας και αποτροπής στην Άγκυρα.

Η άσκηση θα κορυφωθεί στις 22 Νοεμβρίου με την αεροαποβατική άσκηση στο Μάλεμε Χανίων, όπου αλεξιπτωτιστές και επίλεκτοι κομάντο της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να ανταποκριθούν στα απαιτητικά σενάρια που έχουν καταρτήσει τα Επιτελεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ