Μισή συγγνώμη από την Ολλανδή δημοσιογράφο μετά τη μήνυση του δήμαρχου Ύδρας για τα περί ρατσιστών


Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ επιχείρησε να δώσει κάποιες απαντήσεις μετά τη μήνυση σε βάρος της από τον δήμαρχο Ύδρας

Ανάρτηση στο Facebook με την οποία ουσιαστικά προχώρησε σε μισή συγγνώμη απέναντι στους κατοίκους της Ύδρας έκανε η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ μετά τη μήνυση από τον δήμαρχο Ύδρας για όσα υποστήριξε σε σύνεντευξή της περί ρατσιστών στο νησί.

«Προφανώς στη συνέντευξή μου στο Kontra TV έδωσα τη λανθασμένη εντύπωση ότι πίστευα πως σε προηγούμενες εκλογές σχεδόν οι μισοί Υδραίοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Αυτό που είπα στα ελληνικά είναι ότι «η Ύδρα έχει αρκετούς ακροδεξιούς – σε ένα νησί στο οποίο πριν από μερικές εκλογές οι μισοί εξ αυτών ψήφισαν Χρυσή Αυγή». Εννοούσα ότι οι μισοί από τους ακροδεξιούς στην Ύδρα ψήφισαν Χρυσή Αυγή, όχι ότι οι μισοί στην Ύδρα ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Οπότε αν έδωσα την λάθος εντύπωση ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό. Αυτό ωστόσο δεν αλλάζει τα προσωπικά βιώματά μου καθώς και άλλων στην Ύδρα. Οι Αλβανοί και τα παιδιά τους στη δεκαετία του ’90 βίωσαν ραστσισμό και διακρίσεις όπως συνέβη και με τα δικά μου παιδιά. Το βιώνουμε ακόμα στο αγαπημένο μου νησί. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό όπως και πολλοί άλλοι στην Ύδρα» έγραψε μεταξύ άλλων η Ολλανδή δημοσιογράφος.

Είχε προηγηθεί η οργισμένη ανάρτηση στο Facebook του δημάρχου Ύδρας, Γιώργου Κουκουδάκη ο οποίος δεν άφησε αναπάντητες τις προκλήσεις της Ολλανδής δημοσιογράφου Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ για τους κατοίκους της Ύδρας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Ύδρας ανέφερε ότι η Ολλανδή δημοσιογράφος σε συνέντευξή της «επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή επίθεση λάσπης στους Υδραίους. Μας αποκάλεσε ακροδεξιούς, ρατσιστές, Χρυσαυγίτες, ξενοφοβικούς, που τραμπουκίζουμε τους ξένους!».

Όπως ανέφερε ο κ. Κουκουδάκης «το λόγο πλέον, θα έχει η Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας θα κληθεί να αποδείξει, μεταξύ άλλων, πότε ακριβώς οι μισοί Υδραίοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ