Ταχυδρομική Υπηρεσία ΗΠΑ: Προειδοποιεί ότι η εντολή εμβολίου μπορεί να επηρεάσει τις παραδόσεις αλληλογραφίας

Ταχυδρομική Υπηρεσία ΗΠΑ: Η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέφρασε ανησυχίες την Τετάρτη ότι η εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα εμβόλια για μεγάλες εταιρείες θα μπορούσε να επηρεάσει τις παραδόσεις, σύμφωνα με το Reuters. Σε μια οικονομική κατάθεση, η USPS είπε ότι η συμμόρφωση με την εντολή θα μπορούσε να οδηγήσει σε «εργατικές προκλήσεις και υψηλά επίπεδα απουσιών». Η ταχυδρομική υπηρεσία απασχολεί 644.000 υπαλλήλους σε όλη τη χώρα.

“Θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η εφαρμογή και η διαχείριση της εντολής εμβολίου κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής μας, ιδιαίτερα δεδομένου του ταχέως χρονοδιαγράμματός μας”, έγραψε η USPS στην κατάθεση.

Ορισμένοι υπάλληλοι θα μπορούσαν να αποφασίσουν να φύγουν, κάτι που «θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές διακοπές στην επιχείρηση και θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση της υπηρεσίας και να οδηγήσει σε χαμηλότερο όγκο αλληλογραφίας και εσόδων», ανέφερε η ταχυδρομική υπηρεσία.

Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την εντολή, η οποία απαιτεί από τις επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους να επιβάλλουν εμβολιασμό για την COVID-19 ή εβδομαδιαίο τεστ έως τις 4 Ιανουαρίου.

Οι κανόνες απαιτούν επίσης από τους εργοδότες να διασφαλίζουν ότι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι που εργάζονται αυτοπροσώπως θα φορούν μάσκες έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Το 5ο Περιφερειακό Εφετείο των ΗΠΑ στη Νέα Ορλεάνη αποφασίζει εάν θα άρει το διάταγμα που εκδόθηκε το Σάββατο και το οποίο πάγωσε τον κανόνα προσωρινά, ανέφερε το Reuters. Οι πολιτείες, οι θρησκευτικές οργανώσεις και οι ιδιώτες εργοδότες έχουν μηνύσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι υπερέβη τις εξουσίες της όσον αφορά την έκδοση της εντολής εμβολίου.

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία εξακολουθεί να εξετάζει την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ο Ντέιβιντ Παρτενχάιμερ, εκπρόσωπος της USPS. «Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των ταχυδρομικών μας εργαζομένων», είπε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here