Θεραπευτικό πεντικιούρ: Συνεχίστε την περιποίηση των κάτω άκρων σας και τον χειμώνα για τέλειο αποτέλεσμα χωρίς πόνο ή μολύνσεις

Είναι αλήθεια ότι με την περιποίηση των κάτω άκρων μας ασχολούμαστε μόνο το καλοκαίρι. Είναι εκείνη η εποχή που βγάζουμε τα μποτάκια και βάζουμε τα πεδιλάκια μας. Τότε συνειδητοποιούμε πως θα ήταν καλό να περιποιηθούμε λίγο τα νυχάκια μας. Βέβαια, χρειάζεται να πούμε ότι ένα απλό πεντικιούρ δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε μόνο. Τα πόδια μας είναι περισσότερο ευαίσθητα από τα άνω άκρα μας. Συχνά υποφέρουμε από κάλους, πληγές, μύκητες και ονυχοκρυπτώσεις. Είναι, λοιπόν, φανερό ότι τα πόδια μας χρειάζονται την κατάλληλη περιποίηση. Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται να επισκεπτόμαστε έναν ειδικό ποδολόγο ή ποδίατρο μια στο τόσο! Ο ειδικός, θα δει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και θα μας κάνει την κατάλληλη θεραπεία.

Οι αιτίες μολύνσεων των κάτω άκρων είναι ποικίλες. Αρχικά, πολλές είναι οι φορές που δεν φοράμε τα κατάλληλα παπούτσια! Τα κακής ποιότητας υποδήματα μπορεί να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στα πόδια μας… μπορεί να μας είναι στενά, η σόλα τους να κουράζει το περπάτημά μας ή να μην αναπνέει καθόλου το πόδι. Επίσης, οι κάλτσες είναι ένας άλλος παράγοντας. Εκτός του ότι μπορεί να μην αλλάζεις τις κάλτσες σου κάθε μέρα (πράγμα αδιανόητο!), μπορεί να χρησιμοποιείς συνθετικές κάλτσες, οι οποίες αλλάζουν το pH του δέρματος. Ακόμη, μπορεί να κολλήσεις κάποιον μύκητα από εργαλεία κάποιου παλαιότερου πεντικιούρ που μπορεί να μην είναι σωστά αποστειρωμένα. Επομένως, στο θεραπευτικό πεντικιούρ, όλα τα παραπάνω μπορούν να διορθωθούν.

Η διαδικασία της εξειδικευμένης περιποίησης των κάτω άκρων έχει ως εξής:

  • αφαίρεση προηγούμενου βερνικιού που έχει περαστεί.
  • απολύμανση και μούλιασμα των ποδιών σε νερό για 10 λεπτά.
  • καθαρισμό των επωνυχίων.
  • καθαρισμό των σκληρύνσεων και των κάλων.
  • λιμάρισμα.
  • κόψιμο των ονύχων.
  • ενυδάτωση ποδιού.

Το θεραπευτικό πεντικιούρ μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 2 ώρες, ανάλογα με τις ανάγκες των ποδιών σου. Μην το αμελήσεις. Ρώτησε τον γιατρό σου για περισσότερες λεπτομέρειες. Μάθε, εκτός από στιλάτη, να είσαι και υγιής!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here