Δίκη ψευτογιατρού: Ξεκίνησε η διαδικασία – Απών ο Dr Kontos


Χωρίς την παρουσία του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα η δίκη του «ψευτογιατρού» ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Στο εδώλιο κάθονται 16 ακόμη κατηγορούμενοι (γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός), ως συνεργοί στις πράξεις του γιατρού «μαϊμού», ο οποίος κατηγορείται για τους θανάτους 12 ανθρώπων και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Μέχρι αυτή την ώρα η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει καθώς ο 48χρονος, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος, δήλωσε ασθενής και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να απαιτείται εξουσιοδότησή του για την παράσταση του συνηγόρου του.

Την ίδια στιγμή, τέθηκε ζήτημα χωρητικότητας της αίθουσας με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Βερβεσό να βρίσκεται στο ακροατήριο, προκειμένου και να ζητήσει την μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Ο Dr Kontos, όπως συστηνόταν στους ασθενείς του, υπόσχονταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και πάσχοντες από άλλες ασθένειες, πείθοντας τους να διακόψουν τις αγωγές που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους.

«Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι ματζούνια παραισθησιογόνα. Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις 6 και άλλες 2 χιλιάδες για έξοδα» δήλωσε έξω από το δικαστήριο ένα από τα θύματα της δράσης του ψευτογιατρού.

«Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς» ανέφερε ο γιος ενός από τα θύματα του Dr Kontos.

Για εμπιστοσύνη των οικογενειών των θυμάτων στην Δικαιοσύνη έκανε λόγο ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής. « Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτής θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση».

Τέλος, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Στέλιος Σούρλας σημείωσε ότι «οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ