Ευρυζωνικότητα ψηφιακή υγεία: Η πρόσβαση σε γρήγορο internet αποτελεί πρόκληση στην σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη


Τα τελευταία δύο χρόνια επιδείνωσαν την πάντα ανησυχητική πραγματικότητα ότι εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν επαρκή πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Ενώ οι συνέπειες ήταν ιδιαίτερα θανατηφόρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι προκλήσεις για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος δεν είναι κάτι καινούργιο. Τα αποτελέσματα υγείας συνδέονται στενά με τη φυλή, το επίπεδο εισοδήματος, την εκπαιδευτική ποιότητα, τον τόπο διαμονής και πολλά άλλα, καθώς και με τη γενετική των ατόμων. Δεκάδες μελέτες δείχνουν ότι όσο υψηλότερος είναι ο πλούτος και το εισόδημα ενός ατόμου, για παράδειγμα, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα ασθένειας και πρόωρου θανάτου. Κύριος παράγοντας σε αυτό είναι ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά πόρους που οδηγούν σε βελτίωση της υγείας τους.

Μια νέα πρόκληση αναδύεται στην υγειονομική περίθαλψη

Με την άνοδο της ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια νέα πρόκληση για την υγεία. Αυτή δεν είναι άλλη από την άνιση πρόσβαση στην ευρυζωνική τεχνολογία. Περίπου 43% των ενηλίκων σε νοικοκυριά που βγάζουν λιγότερα από 30.000 $ ετησίως δεν διαθέτουν σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο. Μιλάμε για περισσότερους από 25 εκατομμύρια Αμερικανούς. Όσοι έχουν περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν μπορούν να:

  • επικοινωνήσουν διαδικτυακά με τους γιατρούς τους
  • αποκτήσουν ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία
  • αποκτήσουν πρόσβαση σε διαδικτυακούς πόρους υγείας

Πολλά προϊόντα και εφαρμογές ψηφιακής υγείας που προσφέρονται σήμερα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά με ευρυζωνική σύνδεση. Εργαλεία όπως smartphones, συσκευές παρακολούθησης υγείας και εφαρμογές λογισμικού που βασίζονται στο cloud μπορούν να υποστηρίξουν την ισότητα στην υγεία. Οι εταιρείες τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης προωθούν ήδη την ισότητα στην υγεία και προσεγγίζουν τις υποεξυπηρετούμενες κοινότητες. Αλλά η δράση του ιδιωτικού τομέα είναι μόνο ένα μέρος της λύσης. Απαιτείται συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και κυβέρνησης σε κάθε επίπεδο της αμερικανικής υγειονομικής περίθαλψης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών έχει αναπτύξει νέες συστάσεις για να κάνει την ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη πιο προσιτή για όλους τους Αμερικανούς.

Αυτές περιλαμβάνουν τις ακόλουθες στρατηγικές:

  • Οι νομοθέτες σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο θα πρέπει να επεκτείνουν την ευρυζωνική κάλυψη για να φτάσουν σε αγροτικές και υποεξυπηρετούμενες περιοχές.
  • Η τηλεϊατρική θα πρέπει να προωθηθεί ως ζητούμενο για το μέλλον, βελτιστοποιώντας την εμπειρία του ασθενούς.
  • Παράλληλα, είναι επιβεβλημένο να εκπαιδευτούν οι πολίτες στο σύνολό τους σε σχέση με την τεχνολογία και τις ψηφιακές εφαρμογές που βελτιώνουν την φροντίδα των ασθενών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ