Κρούσματα σήμερα: Εφιαλτική εκτίμηση για πάνω από 7.000 μολύνσεις το απόγευμα


Κρούσματα σήμερα: 7.200 με 7.500 μολύνσεις αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ

Υψηλές αναμένεται να είναι οι «πτήσεις» για τα κρούσματα και σήμερα 12 Νοεμβρίου με τελευταίες εκτιμήσεις να δείχνουν ότι το απόγευμα θα ανακοινωθούν πάνω από 7.000 μολύνσεις.

Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ασφυκτική, καθώς η αύξηση κρουσμάτων συνεπάγεται και με αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, τα οποία… στενάζουν. Το τελευταίο 48ωρο τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ καθώς δεν υπήρχε κρεβάτι ελεύθερο. Τελευταία τραγική απώλεια αυτή ενός 34χρονου στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» ο οποίος άφησε τη ζωή του ενώ ήταν διασωληνωμένος στο τμήμα Covid και όχι σε κρεβάτι ΜΕΘ, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Την Πέμπτη ένας 22χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην απλή κλινική Covid-19 του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Ο άτυχος 22χρονος είχε νοσήσει με κορονοϊό και δεν είχε εμβολιαστεί. Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο νεαρός νοσηλευόταν σε απλή κλίνη Covid-19 με παροχή οξυγόνου, ενώ είχε υποκείμενα νοσήματα, καθώς έπασχε από άσθμα και παχυσαρκία.

Στο «Λαϊκό» ένας ασθενής με κορονοϊό που ήταν διασωληνωμένος σε κρεβάτι εκτός ΜΕΘ πέθανε κατά τη διάρκεια της εφημερίας της Τετάρτης , χωρίς να προλάβει να μπει στην εντατική.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί πάνω από 47.000 κρούσματα κορονοϊού.

Αναλυτικά:

  • Πέμπτη 11 Νοεμβρίου: 6.801 κρούσματα
  • Τετάρτη 10 Νοεμβρίου: 7.105 κρούσματα
  • Τρίτη 9 Νοεμβρίου: 8.613 κρούσματα
  • Δευτέρα 8 Νοεμβρίου: 7.335 κρούσματα
  • Κυριακή 7 Νοεμβρίου: 4.307 κρούσματα
  • Σάββατο 6 Νοεμβρίου: 6.393 κρούσματα
  • Παρασκευή 5 Νοεμβρίου: 6.909 κρούσματα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ