Θεσσαλονίκη: Συρροή κρουσμάτων σε μαθητές και καθηγητές στο 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς στο Καραμπουρνάκι έπειτα από εντοπισμό κρουσμάτων κορoνοϊού σε μαθητές και καθηγητές.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν συνολικά 14 κρούσματα από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και σήμερα, εκ των οποίων τα 13 ανήκουν σε μαθητές και ένα σε πλήρως εμβολιασμένο καθηγητή, ο οποίος έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το πρώτο κρούσμα εμφανίσθηκε σε μαθητή τμήματος της Α’ Λυκείου, ο οποίος πιθανότατα να μολύνθηκε κατά την διάρκεια εξόδου του.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν rapid test, τόσο οι καθηγητές του σχολείου, όσο και οι μαθητές που αποτελούσαν στενές επαφές των συγκεκριμένων κρουσμάτων.

Πηγές από το σχολείο αναφέρουν στο ThessToday.gr πως δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, με δεδομένο ότι εντοπίστηκαν 14 κρούσματα σε σύνολο 253 μαθητών. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου είναι εμβολιασμένο σε ένα ποσοστό πάνω από 95%. Σημειώνεται, πως τα κρούσματα καταγράφηκαν σε διαφορετικά τμήματα, οπότε δεν τέθηκε ζήτημα «λουκέτου», με αποτέλεσμα το σχολείο να εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.

Από την προηγούμενη Δευτέρα, εξάλλου, στάλθηκε από τη Διεύθυνση του Λυκείου email προς όλους τους γονείς ότι κρίνεται απαραίτητη η διεξαγωγή rapid test λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων.

Νωρίς το πρωί σήμερα οι μαθητές δύο τμημάτων, του Γ3 και του Γ4, ενημερώθηκαν από τους καθηγητές τους ότι θα πρέπει να μεταβούν για να υποβληθούν άμεσα σε rapid test και, εφόσον είναι αρνητικά, θα επιστρέψουν κανονικά τη Δευτέρα στα μαθήματά τους.

Την Δευτέρα μάλιστα πρόκειται να υποβληθούν σε επαναληπτικά rapid test και οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ2.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του ThessToday.gr, έχουν εντοπιστεί τέσσερα κρούσματα στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, το οποίο συστεγάζεται με το Δεύτερο Γενικό Λύκειο.

Αντιδήμαρχος Παιδείας: Καλούμε τους μαθητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Το ThessToday.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Καλαμαριάς, κ. Θανάση Γιαννακό, ο οποίος ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες στα σχολεία του δήμου παρατηρείται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων. «Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει και στα σχολεία της υπόλοιπης χώρας. Η διαχείριση γίνεται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, από τους διευθυντές των σχολείων σε συνεργασία με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Σε κάθε περίπτωση, εξηγεί ο κ. Γιαννακός, «ο δήμος Καλαμαριάς προχωράει άμεσα, εντός ολίγων ωρών και οπωσδήποτε κατά τη διάρκεια της ίδιας μέρας, σε εκτεταμένη και σχολαστική απολύμανση του σχολείου, με εξειδικευμένο συνεργείο το οποίο εκδίδει πιστοποιητικό απολύμανσης.

Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας αλλά και όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων. Ιδιαίτερα απευθύνουμε έκκληση και σύσταση στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας ,να εμβολιαστούν. Όσο πιο άμεσα γίνεται. Είναι ιατρικά, παγκοσμίως ενδεδειγμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο, υγειονομικά απαραίτητο και κοινωνικά αναγκαίο».

Ουρές για rapid test μετά τα κρούσματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της μεγάλης διασποράς του κορoνοϊού στην τοπική και εκπαιδευτική κοινότητα της Καλαμαριάς, δεκάδες είναι οι γονείς και τα παιδιά, οι οποίοι σπεύδουν για rapid test στο Θεατράκι της Χηλής.

Τα rapid test διενεργούνται από τις 9:30 έως τις 15:00 και μπορούν να υποβληθούν γονείς και μαθητές, σε περίπτωση που έχουν ενημερωθεί για κάποιο κρούσμα στο σχολείο τους, όπως ακριβώς συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις εκπαιδευτικών μονάδων της περιοχής. Μάλιστα, από τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην Καλαμαριά για rapid test, έχει σχηματιστεί και ουρά δεκάδων μέτρων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here