Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Aντιμετωπίστε την κατάθλιψη με τακτική σωματική άσκηση [vid]


Όταν έχετε κατάθλιψη ή άγχος, η άσκηση συχνά φαίνεται σαν το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε. Αλλά μόλις βρείτε το κίνητρο και ξεκινήσετε, η άσκηση μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στη ζωή σας. Είναι γνωστό ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα βοηθά στην πρόληψη και διαχείριση μιας σειράς προβλημάτων υγείας, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και η αρθρίτιδα. Έρευνες για την κατάθλιψη και το άγχος υπογραμμίζουν ότι η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση του στρες.

Οι σχέσεις μεταξύ της κατάθλιψης, του άγχους και της άσκησης δεν είναι απολύτως σαφείς – αλλά οι μελέτες επισημαίνουν ότι η άσκηση μπορεί να λειτουργήσει αγχολυτικά και να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, καθώς με τον χρόνο σας κάνει να νιώθετε καλύτερα και πιο υγιείς.

Ας δούμε, όμως, πώς η άσκηση βοηθά την κατάθλιψη και το άγχος

  • Απελευθερώνοντας ενδορφίνες, φυσικές χημικές ουσίες του εγκεφάλου που μοιάζουν με κάνναβη (ενδογενή κανναβινοειδή), μεταξύ άλλων, που μπορούν να ενισχύσουν την αίσθηση της ευεξίας σας.
  • Απομακρύνοντας για λίγο το μυαλό σας από τις ανησυχίες, καθώς εστιάζετε στην εκτέλεση των ασκήσεων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πάρετε μια ανάσα ή διάλειμμα από τον κύκλο των αρνητικών σκέψεων που τροφοδοτούν την κατάθλιψη και το άγχος.

 

  • Ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή σας. Η επίτευξη στόχων ή προκλήσεων στις προπονήσεις σας, ακόμη και όταν πρόκειται για μικρά βήματα, μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας. Το να είστε σε φόρμα μπορεί επίσης να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα με την εμφάνιση και την εικόνα σας.
  • Είναι ένα μέσο για περισσότερη κοινωνική αλληλεπίδραση. Η άσκηση και η σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας δώσουν την ευκαιρία να συναντηθείτε ή να συναναστραφείτε με άλλους. Απλώς και μόνο η ανταλλαγή ενός ζεστού χαμόγελου ή χαιρετισμού καθώς περπατάτε στη γειτονιά σας μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σας.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ