Ακμή θεραπεία στο σπίτι: Εύκολες, φυσικές και σπιτικές θεραπείες για την ακμή [vid]


Η ακμή μπορεί να είναι επίπονη, επίμονη και να εμφανίζεται τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Τα καλά, ωστόσο, νέα είναι ότι τα φάρμακα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορούν να εξαφανίσουν τα σπυράκια και να βοηθήσουν να σταματήσουν τα νέα ξεσπάσματα. Τα κακά νέα είναι ότι ορισμένα προϊόντα ακμής μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες όπως ερυθρότητα, αποχρωματισμό ή ξηρότητα, σύμφωνα με την Mayo Clinic. Για το λόγο αυτό, μερικοί/ες προτιμούν τη θεραπεία της ακμής στο σπίτι με φυσικές λύσεις.

Τυπικά, όσο πιο ήπια είναι η ακμή, τόσο πιο εύκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι, λέει ο Joshua Zeichner, MD, διευθυντής αισθητικής και κλινικής έρευνας στη δερματολογία στο Mount Sinai Hospital στη Νέα Υόρκη. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ωστόσο – ειδικά εάν υπάρχουν κύστεις ή οζίδια – συχνά απαιτούνται επαγγελματικές θεραπείες. Για την ήπια ακμή, μπορείτε να αναμίξετε κοινά τρόφιμα και συστατικά, όπως αγγούρια, σταφύλια και μέλι, σε μια μάσκα προσώπου και να δημιουργήσετε μια θεραπεία ακμής. Μια σπιτική περιποίηση προσώπου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την εξάλειψη της ακμής, καθώς και να διατηρήσει το δέρμα σας λαμπερό, ενυδατωμένο και υγιές.

  • Καθαριστικό σταφυλιού

Τα σταφύλια είναι ένα αναζωογονητικό σνακ, ωστόσο, έχουν επίσης αντιμικροβιακές δράσεις. Ειδικότερα, η ρεσβερατρόλη στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών έχει βακτηριοκτόνο δράση κατά του Cutibacterium acnes, ένα βακτήριο στους σμηγματογόνους αδένες που συμβάλλει στην ακμή. Πάρτε λοιπόν μερικά φρέσκα σταφύλια από το ψυγείο σας και έχετε ένα εύκολο καθαριστικό προσώπου. Κόψτε δύο ή τρία σταφύλια στη μέση και τρίψτε τη σάρκα τους στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

  • Μάσκα προσώπου με αγγούρι

Εάν έχετε πάει ποτέ σε ένα σπα, πιθανότατα έχετε βάλει φέτες αγγουριού στα μάτια σας για να μειώσετε το πρήξιμο. Μια προηγούμενη ανασκόπηση δείχνει ότι τα αγγούρια μπορούν να έχουν καταπραϋντική επίδραση στο δέρμα, μειώνοντας τον ερεθισμό, το πρήξιμο και τον πόνο. Ως εκ τούτου, μπορούν ενδεχομένως να ανακουφίσουν τη φλεγμονή που σχετίζεται ειδικά με την ακμή. Ειδικότερα, «τα αγγούρια έχουν καταπραϋντικά και ενυδατικά οφέλη για το δέρμα, επομένως εάν το δέρμα σας έχει φλεγμονή από ακμή, τα αγγούρια μπορεί να προσφέρουν ένα μέτριο ηρεμιστικό όφελος», σημειώνει ο Zeichner. Αλλά προειδοποιεί ότι δεν είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία των υποκείμενων σπυριών. Φτιάξτε, λοιπόν, μια πάστα, ανακατεύοντας ένα μικρό αγγούρι και 1 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης. Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού της πάστας με 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ