Αμύγδαλα σνακ: Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για το ιδανικό snack

Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως μαγγάνιο και μαγνήσιο τα οποία σίγουρα δεν θα δείτε να πασπαλίζουν φαγητά και γλυκά. Παρόλο που οι πιθανότητες να γαρνίρουν έτοιμα πιάτο με βιταμίνη Β2, χαλκό ή φώσφορο, είναι απειροελάχιστες, όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που τροφοδοτούν το σώμα σας με υγεία και ζωντάνια μπορούν να προσληφθούν με άλλους τρόπους, όπως με την κατανάλωση αμυγδάλων. Τα αντιοξειδωτικά των αμυγδάλων βοηθούν στη μείωση του στρες που μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, δίνουν έναν αγώνα για λογαριασμό προστατεύοντάς σας από παθήσεις όπως ο καρκίνος.

Τα οφέλη του αμυγδάλου

Επιπλέον, τα αμύγδαλα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Ε. Άρα τα σνακ με λίγα αμύγδαλα μειώνουν πραγματικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, τη νόσο Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο. Τα αμύγδαλα είναι επίσης οι καλύτεροι φίλοι των διαβητικών. Ναι, εάν είστε διαβητικός, τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, επειδή έχουν πολύ μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που σχετίζεται με περισσότερες από 300 σωματικές διαδικασίες, μία από τις οποίες είναι ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα.

Μια χούφτα αμύγδαλα περιέχουν μόνο 150 θερμίδες, αλλά είναι πολύτιμα στην καταπολέμηση όλων των ειδών των απειλών για την υγεία και στη βελτίωση της γενικής σας ευεξίας. Γι’ αυτούς που δεν είναι λάτρεις των αμυγδάλων, υπάρχει μία μεξικάνικη συνταγή με ελαφρώς καβουρδισμένα αμύγδαλα σε συνδυασμό με  μπαχαρικά.

Τα συστατικά είναι:

  • 2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) ωμά αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

 

Η μέθοδος για να τα φτιάξετε είναι σχετικά εύκολη και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 160 C και να στρώσετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ενώστε όλα τα υλικά που αναφέρονται στη λίστα των συστατικών σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ενωθούν για να έχετε ομοιόμορφη κάλυψη όλων των γεύσεων. Απλώστε τα σε όλο το ταψί σας και βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να αρωματιστούν και να ροδίσουν ελαφρά.

Έχετε πάντα το νου σας όταν τα ψήνετε, καθώς οι φούρνοι μπορεί να διαφέρουν σε θερμοκρασία και μπορεί να καούν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα μεταφέρετε σε γυάλινο βάζο για αποθήκευση. Μπορείτε να τα απολαύσετε ζεστά ή να τα διατηρήσετε το στο ντουλάπι για έως και 2 εβδομάδες ή στο ψυγείο για έως και 3 μήνες. Οι μεξικανοί συνηθίζουν να το σερβίρουν ως σνακ, χοντροκομμένο και ανακατωμένο σε γουακαμόλε ή πασπαλισμένο σε σαλάτα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here