Νοροϊός: Εν μέσω μιας νέας έξαρσης ιών, τι πρέπει να προσέξετε με τους νοροϊούς;


Οι νοροϊοί αποτελούν μια ομάδα ιών που προκαλούν γαστρεντερικές ασθένειες. Ο ιός προκαλεί φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου και των εντέρων, καθώς και έντονο εμετό και διάρροια. Είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται από ζώα και μεταδίδεται μέσω μολυσμένου νερού και τροφίμων. Ο νοροϊός δεν επηρεάζει σημαντικά τα υγιή άτομα. Ωστόσο, μπορεί να είναι σοβαρός σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και σε άτομα με άλλες συννοσηρότητες. Τα υδάτινα σώματα και οι πηγές πόσιμου νερού πρέπει να ελέγχονται τακτικά, με το όπλο της υπερχλωρίωσης να αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο.

Τι άλλο γνωρίζουμε για τον νοροϊό;

Η πρόληψη είναι πάντοτε καλύτερη από τη θεραπεία. Επομένως η επαγρύπνηση είναι πολύ χρήσιμη στη μάχη κατά του νοροϊού. Αυτή η ασθένεια μεταδίδεται από ζώα, ενώ μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω άμεσης επαφής με μολυσμένα άτομα. Ο ιός μεταδίδεται μέσω των περιττωμάτων και του εμετού ενός μολυσμένου ατόμου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί καθώς η ασθένεια εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Αυτός ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί έως και δύο ημέρες μετά την έναρξη της νόσου. Μερικά κοινά συμπτώματα του νοροϊού περιλαμβάνουν

  • διάρροια
  • κοιλιακό άλγος
  • έμετο
  • ναυτία
  • πυρετό
  • πονοκέφαλο
  • πόνους στο σώμα

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε;

Ο οξύς έμετος και η διάρροια μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση και περαιτέρω επιπλοκές. Σύμφωνα με τις οδηγίες, τα μολυσμένα άτομα θα πρέπει να ξεκουράζονται στο σπίτι και να πίνουν βραστό νερό. Ως προληπτικά μέτρα θα πρέπει κανείς να φροντίζει για την άμεση περιβαλλοντική υγιεινή και την προσωπική τους υγιεινή. Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση της μόλυνσης. Όσοι αλληλεπιδρούν με ζώα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή.

Ως τελευταίες οδηγίες, χρησιμοποιήστε χλωριωμένο νερό για οικιακή χρήση. Χρησιμοποιείτε μόνο βρασμένο νερό για πόσιμο. Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο αφού έχουν πλυθεί καλά. Θαλασσινά ψάρια και οστρακοειδή, όπως καβούρι και μύδια, πρέπει να καταναλώνονται μόνο αφού έχουν ψηθεί καλά. Τέλος, αποφύγετε τα μπαγιάτικα και εκτεθειμένα τρόφιμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ