Σοφία Μιχαλίτση: Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ραδιοφωνική παραγωγός


Τεράστια απώλεια για την οικογένεια του ελληνικού ραδιοφώνου, καθώς έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της Σοφίας Μιχαλίτση. Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 85 ετών, ενώ η κηδεία της έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 12:00 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Παιανία. Η Σοφία Μιχαλίτση είχε συνδέσει το όνομά της με το ραδιόφωνο, αλλά και με τον ΣΚΑΪ, από όπου δημοσιοποιήθηκε ο θάνατός της. Μια εμβληματική παρουσία όλα αυτά τα χρόνια με μια εξαιρετική πορεία που διακρίθηκε από αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Σοφία Μιχαλίτση: Λίγα λόγια για την σπουδαία καριέρα της ραδιοφωνικής παραγωγού

Η Σοφία Μιχαλίτση υπήρξε πνεύμα ατίθασο και διερευνητικό. Τα πρώτα της βήματα με τον καλλιτεχνικό κόσμο ήταν ως μουσική επιμελήτρια στο θέατρο. Έπειτα μεταπήδησε στην Ελληνική Ραδιοφωνία και συγκεκριμένα στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Το διηύθυνε μάλιστα από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 έως και το 1989. Εκεί και ως τα μέσα του 2000, ωστόσο, υπήρξε διευθύντρια προγράμματος στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Εκεί ήταν που άφησε περισσότερο ανεξίτηλο το σημάδι της. Η εκπομπή της “Τριάρι με τρανζίστορ” από τον ΣΚΑΪ 100,4 υπήρξε εμβληματική.

Παρακάτω ακολουθεί μια σπάνια ραδιοφωνική συνέντευξη της αείμνηστης Σοφίας Μιχαλίτση με την τραγουδίστρια Ιωάννα Γεωργακοπούλου. Είναι από την εκπομπή “Ρεμπέτικο” στο Τρίτο Πρόγραμμα και αναδεικνύει μία πτυχή μονάχα του ταλέντου της ραδιοφωνικής παραγωγού. Η κληρονομιά που έχει αφήσει η Σοφία Μιχαλίτση φεύγοντας από τη ζωή ως παρακαταθήκη είναι πραγματικά ανεκτίμητη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ