Κοντογεώργης στο Newsbomb: Σκέψη για υποχρεωτική τρίτη δόση στους άνω των 65 – Διπλή μάσκα στα ΜΜΜ

Ο ΓΓ Συνοντισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, αποκάλυψε σκέψεις που απεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης, καθώς και τα μέτρα στα μέσα μεταφοράς.

O Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, μίλησε για τις σκέψεις της κυβέρνησης αναφορικά με την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως επίσης και για ενδεχόμενα νέα μέτρα για χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός όπως στα ΜΜΜ.

Ο κ. Κοντογεώργης δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η τρίτη δόση για τα άτομα άνω των 65 ετών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Άνθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα. Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους».

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι «Εμείς ενθαρρύνουμε και την πρώτη και την τρίτη δόση. Για την τρίτη δόση οι άνω των 65 είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο σε αυτή τη φάση τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας είναι επαρκή, ενώ αναφερόμενος στα μέσα μεταφοράς ο κ. κοντογεωργης σημείωσε πως εξετάζεται η χρήση διπλής μάσκας. «Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός. Για τα ΜΜΜ, η σκέψη για τη διπλή μάσκα είναι στην επιτροπή των ειδικών και θα συζητηθεί αυτή τη βδομάδα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here