Ομορφιά καλλιστεία: Διαστρέφοντας το πραγματικό νόημα της ομορφιάς


Τα καλλιστεία, ιδιαίτερα αυτά που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και μικρότερης ηλικίας κορίτσια, εστιάζουν κυρίως στην εμφάνιση, την ενδυμασία και στην «τσαχπινιά». Αυτό σημαίνει ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς περνάνε στα νεαρά παιδιά ότι έχει αξία να εστιάζουν στην εμφάνισή τους όπως κρίνεται μέσα από τα μάτια των άλλων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές παραμορφώσεις της εικόνας του σώματος. Επιπλέον, οι ενήλικες που κάποτε συμμετείχαν σε καλλιστεία μπορεί να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και κακή εικόνα του σώματός τους γενικότερα.

Τι συμβαίνει με τα καλλιστεία

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους διαγωνισμούς ομορφιάς, τα καλλιστεία απαιτούν συχνά δίαιτα. Οι γονείς μπορεί να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να χάσουν γρήγορα βάρος, ώστε να μπορούν να χωρέσουν σε μικρά κοστούμια ή να εμφανίσουν μικροσκοπικά σώματα σε αγώνες γυμναστικής που έχουν ως επίκεντρο τα μαγιό. Μερικοί γονείς βάζουν τα παιδιά τους σε δίαιτες που έχουν σχεδιαστεί για να τα βοηθήσουν να αποκτήσουν ενέργεια και ενθουσιασμό. Αυτές οι δίαιτες μπορεί να αποτελούνται αποκλειστικά από σνακ με ζάχαρη και αθλητικά ποτά για αρκετές ημέρες. Αυτό μπορεί να βλάψει τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα την υγεία. Επιπρόσθετα, διδάσκει στα παιδιά ανθυγιεινές προσεγγίσεις για τα τρόφιμα που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη διατροφικών διαταραχών.

Η σεξουαλικότητα είναι η τάση να βλέπει κανείς τον εαυτό του ως σεξουαλικό αντικείμενο και τα παιδιά που συμμετέχουν σε καλλιστεία να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία πολύ νωρίς. Τα παιδιά μπορεί να ντύνονται με πολύ υποβλητικά κοστούμια και να μάθουν ότι κερδίζουν προσοχή και θέση όταν γίνονται σεξουαλικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη σεξουαλική δραστηριότητα και μπορεί να περάσει σαν μήνυμα ότι η αξία των γυναικών καθορίζεται εν μέρει από την κατάστασή τους ως σεξουαλικά αντικείμενα. Ενώ ορισμένοι διαγωνισμοί είναι σύντομες εκδηλώσεις που απαιτούν λίγη προετοιμασία, ο κόσμος των καλλιστείων μπορεί να είναι σκληρός και εξαιρετικά ανταγωνιστικός.

Η ενσυναίσθηση, οι κοινωνικές δεξιότητες, οι αθλητικές ενασχολήσεις και άλλες δραστηριότητες κατάλληλες για την ηλικία νεαρών κοριτσιών μπορεί να πάρουν μια δεύτερη θέση στον κόσμο των διαγωνισμών. Και επειδή λίγοι πολύτιμοι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μεγαλώνουν για να γίνουν μοντέλα ή διασκεδαστές, αυτή η πρώιμη εμπειρία μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξή τους εστιάζοντας την προσοχή τους σε κάτι που είναι απίθανο να μπορούν να κάνουν ως ενήλικες. Κανείς δεν είπε ότι η ομορφιά είναι κάτι κακό. Αντιθέτως η ομορφιά και η φροντίδα του εαυτού μας πρέπει να υπάρχει, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αισθανθούμε καλά με τον εαυτό μας χωρίς taboo και προκαταλήψεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ