Κρήτη – Κορονοϊός: Πάνω από 1.000 τα κρούσματα σε μαθητές στα σχολεία


Πάνω από 1.000 είναι συνολικά τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που έχουν καταγραφεί σε μαθητές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλη την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και την περασμένη Παρασκευή 12 Νοεμβρίου είχαν διαγνωστεί με κορωνοϊό 1.126 μαθητές στο νησί.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αρμόδιοι φορείς, η διασπορά δεν φαίνεται να είναι μεγάλη μέσα στις σχολικές αίθουσες καθώς τα περισσότερα κρούσματα είναι μεμονωμένα σε διάφορες τάξεις τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την αρχή του νέου σχολικού έτους μέχρι σήμερα στην Κρήτη έχει χρειαστεί να κλείσουν μόνο δύο τμήματα δημοτικών σχολείων (ένα στα Χανιά και ένα στο Λασίθι) εξαιτίας του ότι συμπλήρωσαν το 50+1 θετικών κρουσμάτων.

Μικρή αύξηση την τελευταία εβδομάδα

Μικρή αύξηση παρουσιάζουν τα θετικά κρούσματα που εντοπίζονται στους μαθητές των σχολείων της Κρήτης.

Αν και η κατάσταση παραμένει ακόμα ελεγχόμενη ωστόσο φαίνεται πως και τα κρούσματα στους μαθητές ακολουθούν την αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων στο νησί.

Παρ’ όλα αυτά η Κρήτη έχει ακόμα καλή επιδημιολογική εικόνα συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και ειδικά τη Βόρεια Ελλάδα.

Ικανοποίηση από τον αριθμό των εμβολιασμένων μαθητών

Ικανοποίηση επικρατεί για τον αριθμό των εμβολιασμένων μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, το ποσοστό είναι πάνω από 30% για το γυμνάσιο ενώ στο λύκειο είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Πηγή: cretapost.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ