Σεξ υγεία: Τι μπορεί να κάνει για κάθε ζευγάρι μια υγιής σεξουαλική ζωή;

Το σεξ δεν σας κάνει μόνο να νιώθετε καλά. Μπορεί επίσης να είναι καλό για εσάς. Τα ζευγάρια που κάνουν συχνά σεξ είναι γενικά πιο ευτυχισμένα, καθώς καλύπτουν τις ανάγκες τους στο έπακρο. Ωστόσο, τα οφέλη δεν περιορίζονται σε αυτό. Δείτε τι μπορεί να κάνει για εσάς μια υγιής σεξουαλική ζωή.

Βοηθά να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα:

Οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι λαμβάνουν λιγότερες ημέρες ασθενείας. Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ έχουν υψηλότερα επίπεδα προστασίας του σώματός σας από μικρόβια, ιούς και άλλους εισβολείς. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσυλβάνια διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα συγκεκριμένου αντισώματος σε σύγκριση με φοιτητές που έκαναν σεξ λιγότερο συχνά.

Θα πρέπει να κάνετε όλα τα άλλα πράγματα που κάνουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα χαρούμενο, όπως:

  • Φάτε σωστά
  • Μείνετε ενεργοί
  • Κοιμηθείτε αρκετά
  • Συνεχίστε με τα εμβόλιά σας
  • Χρησιμοποιήστε προφυλακτικό εάν δεν γνωρίζετε και οι δύο ενδεχόμενα ΣΜΝ

Ενισχύει τη λίμπιντό σας:

Λαχταράτε μια πιο ζωντανή σεξουαλική ζωή; Για τις γυναίκες, το σεξ αυξάνει τη λίπανση του κόλπου, τη ροή του αίματος και την ελαστικότητα. Όλα αυτά τις κάνει να αισθάνονται καλύτερα και σας βοηθούν να έχετε περισσότερη λαχτάρα για σεξ.

Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης των γυναικών:

Ένα ισχυρό πυελικό έδαφος είναι σημαντικό για την αποφυγή της ακράτειας, κάτι που θα επηρεάσει περίπου το 30% των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή τους. Το καλό σεξ είναι σαν μια προπόνηση για τους μυς του πυελικού εδάφους σας. Όταν έχετε οργασμό, προκαλείται συσπάσεις σε αυτούς τους μύες, γεγονός που τους ενισχύει.

Μειώνει την αρτηριακή σας πίεση:

Η έρευνα υποδηλώνει μια σχέση μεταξύ του σεξ και της χαμηλότερης αρτηριακής πίεσης. Έχουν γίνει πολλές μελέτες. Μια μελέτη ορόσημο διαπίστωσε ότι η σεξουαλική επαφή ειδικά (όχι ο αυνανισμός) μείωσε την συστολική αρτηριακή πίεση.

Μετράει ως άσκηση:

Το σεξ είναι μια πραγματικά εξαιρετική μορφή άσκησης. Δεν θα αντικαταστήσει το τρέξιμο στον διάδρομο, αλλά μετράει για κάτι. Το σεξ καταναλώνει περίπου πέντε θερμίδες ανά λεπτό, τέσσερις περισσότερες θερμίδες από το να βλέπετε τηλεόραση. Αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό και χρησιμοποιεί διάφορους μύες.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής:

Μια καλή σεξουαλική ζωή είναι καλή για την καρδιά σας. Εκτός από το ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, το σεξ βοηθά να διατηρείτε τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης σας σε ισορροπία. Το να κάνετε σεξ πιο συχνά μπορεί να βοηθήσει. Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης, οι άνδρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις από τους άνδρες που έκαναν σεξ σπάνια.

Μειώνει τον πόνο:

Πριν καταφύγετε στην ασπιρίνη, προσπαθήστε να έρθετε σε οργασμό. Ο οργασμός μπορεί να εμποδίσει τον πόνο. Απελευθερώνει μια ορμόνη που βοηθά στην αύξηση του ουδού πόνου σας. Η διέγερση χωρίς οργασμό μπορεί επίσης να βοηθήσει. Μπορεί να εμποδίσει τον χρόνιο πόνο στην πλάτη και στα πόδια. Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι η αυτοδιέγερση των γεννητικών οργάνων μπορεί να μειώσει τις κράμπες της περιόδου, τον αρθριτικό πόνο και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τον πονοκέφαλο.

Μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη:

Η επιθυμία μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή του καρκίνου του προστάτη. Οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν συχνά (τουλάχιστον 21 φορές το μήνα) είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του προστάτη κατά τη διάρκεια μιας μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Medical Association. Δεν είναι ξεκάθαρο ότι το σεξ ήταν ο μόνος λόγος. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τον κίνδυνο καρκίνου. Αλλά το περισσότερο σεξ δεν θα βλάψει.

Βελτιώνει τον ύπνο:

Μετά τον οργασμό, απελευθερώνεται η ορμόνη προλακτίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα χαλάρωσης και υπνηλίας.

Ανακουφίζει από το άγχος:

Το να είστε κοντά στον σύντροφό σας μπορεί να απαλύνει το στρες και το άγχος. Το άγγιγμα και η αγκαλιά μπορούν να απελευθερώσουν τη φυσική «ορμόνη της καλής αίσθησης» του σώματός σας. Η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει μια χημική ουσία του εγκεφάλου που αναζωογονεί το σύστημα ευχαρίστησης και ανταμοιβής του εγκεφάλου σας.

Το σεξ και η οικειότητα μπορούν επίσης να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση και την ευτυχία σας. Δεν είναι λοιπόν μόνο μια συνταγή για μια υγιή ζωή, αλλά και για μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here