Η NASA στέλνει τον Σνούπι στο διάστημα


Ένας νέος πύραυλος που έχει σχεδιαστεί για την εκτόξευση ανθρώπων στο φεγγάρι θα εκτοξευτεί τον επόμενο χρόνο από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. Επί του σκάφους θα είναι μια γνωστή φιγούρα σε μικρούς και μεγάλους: ο Σνούπι.

Μια βελούδινη εκδοχή του διάσημου σκύλου θα βρεθεί, με ειδική διαστημική στολή, σχεδιασμένη σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές της NASA, στη μη επανδρωμένη αποστολή Artemis I.

Η NASA χρησιμοποιεί λούτρινα ζωάκια στις πτήσεις γιατί είναι πιο εύκολο, μέσω αυτών, να γίνει αντιληπτό πότε το σκάφος εισέρχεται σε μηδενική βαρύτητα. Επίσης, δεδομένου ότι τα παιχνίδια είναι μαλακά και ελαφριά δεν πρόκειται να προκαλέσουν καμία απολύτως ζημιά επί τους σκάφους.

Η αποστολή Artemis I έχει προγραμματιστεί να κάνει κύκλους στο φεγγάρι και στη συνέχεια να επιστρέψει στη Γη τον Φεβρουάριο ως διαδρομή χωρίς αστροναύτες, διασφαλίζοντας ότι όλα τα συστήματα λειτουργούν για μελλοντικές αποστολές πληρώματος. Στο σκάφος θα βρίσκονται επίσης δύο ειδώλια Lego, μέρος μιας εκπαιδευτικής σειράς.

Η επικείμενη ανακοίνωση της αποστολής συμπίπτει με την κυκλοφορία την Παρασκευή της δεύτερης σεζόν του «Snoopy in Space», της σειράς κινουμένων σχεδίων που είναι υποψήφια για Emmy στο Apple TV+. Στην πρώτη σεζόν ο Σνούπι γίνεται αστροναύτης και να προσγειώνεται στο φεγγάρι. Στη δεύτερη πηγαίνει παραπέρα σε αυτό που ο παρουσιαστής Mark Evestaff αποκαλεί ένα «επικό road trip».

«Έχουμε κάνει ένα βήμα παραπέρα, ώστε ο Σνούπι να μπορεί να πάει σε μερικά από αυτά τα μέρη που δεν έχουμε πάει, όπως ο Άρης ή τα φεγγάρια του Δία ή έναν εξωπλανήτη», λέει. «Και το κάνει μέσω της φαντασίας του, αλλά βασίζεται επίσης στην πραγματική επιστήμη της NASA».

Πηγή: apnews.com – ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ