Πανδημία Αυστρία: Θα επιβάλει lockdown Covid για τους μη εμβολιασμένους ηλικίας 12 ετών και άνω

Πανδημία Αυστρία: Η Αυστρία θέτει σε lockdown εκατομμύρια μη πλήρως εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού από τη Δευτέρα για να αντιμετωπίσει την αύξηση των μολύνσεων σε επίπεδα ρεκόρ και την αυξανόμενη πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Κυριακή.

Σύμφωνα με το CNN, περίπου το 65 τοις εκατό του πληθυσμού της Αυστρίας είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της COVID-19, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου τα κρούσματα αυξάνονται.

Η Αυστρία έχει τώρα ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην ήπειρο, με ποσοστό επίπτωσης επτά ημερών 815 ανά 100.000 άτομα.

Οι αρχές ανησυχούν ότι τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν πλέον να χειριστούν την εισροή ασθενών.

Η χώρα των Άλπεων ανέφερε 11.552 νέα κρούσματα την Κυριακή. Πριν από μια εβδομάδα υπήρχαν 8.554 νέα κρούσματα.

Η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εβδομάδα που έληξε στις 7 Νοεμβρίου έδειξε ότι η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ήταν η μόνη περιοχή που κατέγραψε αύξηση των κρουσμάτων, αύξηση 7%, ενώ άλλες περιοχές ανέφεραν πτώση ή σταθερές τάσεις. «Είναι δουλειά μας ως κυβέρνηση της Αυστρίας να προστατεύσουμε τον λαό», είπε ο καγκελάριος Alexander Schallenberg σε δημοσιογράφους στη Βιέννη την Κυριακή. «Επομένως, αποφασίσαμε ότι από τη Δευτέρα… θα υπάρξει lockdown για τους μη εμβολιασμένους».

Η Αυστρία έχει πληθυσμό σχεδόν 8,9 εκατομμυρίων ανθρώπων και το lockdown θα επηρεάσει περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Δεν ισχύει για παιδιά κάτω των 12 ετών, επειδή δεν μπορούν ακόμη να εμβολιαστούν επίσημα.

Το lockdown θα διαρκέσει 10 ημέρες και μπορεί να παραταθεί. Ζητήθηκε από την αστυνομία να ελέγξει τους ανθρώπους έξω για να βεβαιωθεί ότι είναι εμβολιασμένοι, είπε ο Schallenberg.

Ένα μερικό lockdown τριών εβδομάδων ανακοινώθηκε στην Ολλανδία το βράδυ της Παρασκευής, ανέφερε το Reuters, με τους υγειονομικούς αξιωματούχους να καταγράφουν ταχεία αύξηση των κρουσμάτων εκεί.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε επίσης νέα μέτρα την Παρασκευή, ενώ οι άνθρωποι στη γερμανική πρωτεύουσα Βερολίνο προετοιμάζονται για νέους περιορισμούς που θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα.

Και στη Ρωσία, σημειώθηκε νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων από COVID-19 με 1.241 καταγεγραμμένους τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε το Σάββατο η ειδική ομάδα της χώρας για τον κορωνοϊό.

Η Ρωσία έχει δει συνολικά 254.167 θανάτους από τον κορωνοϊό από την έναρξη της πανδημίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here