Σπιτικά λαζάνια: Μια υπέροχη συνταγή με μοσχαρίσιο κιμά που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις

Τα σπιτικά λαζάνια είναι τα καλύτερα. Αυτή η συνταγή είναι τόσο καλή, καθώς συγκεντρώνει όλα τα πράγματα που αγαπάμε σε ένα καλό πιάτο ζυμαρικών: ζυμαρικά, τυριά, φρέσκα μυρωδικά και μια νόστιμη σάλτσα με βόειο κρέας. Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει λαζάνια ή δεν έχετε βρει μια καλή συνταγή, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Προσκαλέστε έναν φίλο γιατί δεν θα θέλετε να κρατήσετε αυτό το πιάτο για τον εαυτό σας. Τώρα επειδή αυτή είναι μια συνταγή από το μηδέν και επειδή είναι τόσο καταπληκτική, απαιτεί αρκετά βήματα. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο. Θα λατρέψετε αυτό το πιάτο και αν έχετε καλεσμένους για δείπνο, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα σας ζητήσουν τη συνταγή.

Συστατικά

  • 500 γρ. λουκάνικο
  • 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουτιά πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 500 γρ. λαζάνια
  • 900 γρ. τυρί ρικότα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κιλό τυρί μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες περίπου 24 φέτες
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες παρασκευής

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το λουκάνικο και τον κιμά. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να κόψετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το κρέας να ροδίσει καλά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε ζάχαρη, φρέσκο ​​βασιλικό, μάραθο, ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι και 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη σάλτσα ντομάτας και το κρασί. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1-4 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τα ζυμαρικά λαζάνια στον πάτο ενός ταψιού. Ρίξτε ζεστό νερό βρύσης απευθείας πάνω από τα noodles, φροντίζοντας τα ζυμαρικά να είναι εντελώς βυθισμένα στο νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 30 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε τα και πετάξτε το νερό.
    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί ρικότα με το αυγό, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαζάνια.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ ταψί 9×13.
    Για τη συναρμολόγηση, απλώστε περίπου 1 φλιτζάνι σάλτσα κρέατος στον πάτο του έτοιμου ταψιού. Τοποθετούμε από πάνω 4 χυλοπίτες. Αλείφουμε με το 1/3 του μείγματος τυριού ρικότα. Συμπληρώστε με το 1/4 φέτες τυριού μοτσαρέλα. Ρίξτε 1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα κρέατος πάνω από μοτσαρέλα και μετά πασπαλίστε με 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα. Επαναλάβετε το layering δύο ακόμη φορές για να δημιουργήσετε τρεις πλήρεις στρώσεις. Για να τελειώσετε, βάζετε μια τελευταία στρώση ζυμαρικών, την οποία ολοκληρώνετε με άλλη 1 κούπα σάλτσα κρέατος για να καλύψετε τα ζυμαρικά. Συμπληρώστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε άλλα 25 λεπτά για να ροδίσει το τυρί. Σερβίρετε ζεστό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here