Η Ταϊβάν αλλάζει στρατηγική και επιδιώκει την αγορά F-16V αντί F-35!


Η Ταϊβάν πρόκειται να σταματήσει την εκστρατεία αποδέσμευσης του F-35 από τις Αμερικανικές Αρχές και θέλει τώρα να αποκτήσει επιπλέον F-16.

Όπως υποστηρίζει το «The National Interest», η Ταϊπέι αναμένεται να αιτηθεί εκ νέου την αγορά μαχητικών F-16 από τις ΗΠΑ, αυτή την φορά F-16V. Αντίστοιχο αίτημα για 66 F-16C/D Block 50/52 είχε αποσταλεί στο παρελθόν, αλλά η Ουάσινγκτον δεν προχώρησε στη συγκεκριμένη πώληση για να μην δυσαρεστηθεί η Κίνα.

Η νέα προσπάθεια της Ταϊβάν να αποκτήσει το F-16 θα αφορά συνολικά 72 μαχητικά, στα οποία θα περιλαμβάνονται έξι αεροσκάφη για αναπλήρωση απωλειών.

Η Ταϊβάν είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρήστες του F-16 στην περιοχή του Ειρηνικού, τα οποία αναβαθμίζει σε F-16V. Η πολεμική αεροπορία της χώρας ήθελε να προμηθευτεί το F-35B, αλλά το μαχητικό θεωρείται πολύ ακριβό. Επιπλέον, θα μπορούσε να προσελκύσει τα βλέμματα της κινεζικής κατασκοπείας.

Μία πιθανή συνέπεια της πιθανής προμήθειας των 72 F-16 θα μπορούσε να αποτελέσει η απόσυρση των 56 μαχητικών Mirage 2000-5 και η δυνητική πώλησή τους σε άλλες χώρες, καταλήγει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ