Γιατροί ΕΣΥ : Κουρασμένοι και φτωχοί οι ήρωες γιατροί του ΕΣΥ


Οι  κουρασμένοι ήρωες γιατροί του Εθνικού  Σύστηματος  Υγείας συνεχίζουν να μάχονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού , έχοντας να αντιμετωπίσουν και  την πρόκληση της άρνησης κάποιων ασθενών να διασωληνωθούν και να λάβουν θεραπεία . Στο ‘’τραπέζι ‘’ των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων  υπάρχει η επιστράτευση των  γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο κανείς δεν θίγει το θέμα της αναστολής των αδειών των νοσοκομειακών της πρώτης γραμμής οι οποίοι  είναι εξαντλημένοι αλλά και των μισθών τους .

Μπορεί να βρίσκονται στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την επιστράτευση των γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα, για να στελεχώσουν τις  μονάδες Covid του ΕΣΥ  αλλά έχει ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση για τις αντοχές των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα από αρχές Σεπτεμβρίου, που  ετέθησαν σε αναστολή και πάλι οι άδειες όλων των εργαζομένων .

Να σημειώσουμε, ότι οι αμοιβές που λαμβάνουν οι νοσοκομειακοί  γιατροί  του ΕΣΥ δεν είναι αυτές που αρμόζουν σε επιστήμονες  με αρκετά  χρόνια εμπειρίας .Ενδεικτικά,  αναφέρουμε ότι ο μισθός ενός Διευθυντή του ΕΣΥ με 17 χρόνια υπηρεσία  ανέρχεται  περίπου στα 1.900 ευρώ το μήνα. Από τις  εφημερίες λαμβάνει περίπου  600 ευρώ το μήνα . Εάν σκεφτεί κάνεις και την φορολόγηση , τα χρήματα που μένουν είναι ψίχουλα για έναν επιστήμονα .

  • Κύριε Υπουργέ Υγείας Αθανάσιε Πλεύρη και κυρία Αναπληρώτρια Υπουργέ Υγείας Μίνα Γκάγκα , φροντίστε τους ήρωες νοσοκομειακούς γιατρούς της πρώτης γραμμής γιατί μόνο τα μπράβο και τα χειροκροτήματα δεν φτάνουν . Και τι θα γίνει οι γιατροί και το  νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ,  εσαεί όσο κρατάει η πανδημία του COVID δεν θα πάρουν άδεια , τι είναι σκλάβοι ;

Ας το σκεφτεί και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας …

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ