Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης: «Ελγίνεια», τουρισμός, τουρκική προκλητικότητα και Κυπριακό στην ατζέντα


Ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που αφορούν στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Μεγάλης Βρετανίας θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στο Λονδίνο.

Τα θέματα που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ηγετών είναι η εμβάθυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, οι επενδύσεις, τα μεγάλα περιθώρια αναβάθμισης της τουριστικής κίνησης το 2022, το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και της επανένωσής τους στην Ελλάδα, αλλά και το Κυπριακό και η τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης, που επισκέπτεται το Λονδίνο σε μία κρίσιμη συγκυρία για τις προοπτικές των ευρω – βρετανικών σχέσεων, καθώς Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βρετανική κυβέρνηση προσπαθούν να κλείσουν μία σειρά εκκρεμοτήτων, όπως οι εμπορικές συμφωνίες για το Brexit και το Πρωτόκολλο της Βορείου Ιρλανδίας.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο οικονομικό και επενδυτικό σκέλος του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί και ο τουρισμός, με δεδομένο ότι υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για τις αφίξεις Βρετανών στην Ελλάδα το 2022, υπό την προϋπόθεση πως θα έχουν αρθεί οι περιορισμοί που απορρέουν πανδημία.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τρίτη 16 Νοεμβρίου

  • Στις 07.35 (τοπική ώρα) ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV και την εκπομπή «Good Morning Britain».
  • Στις 15.15, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson.
  • Στις 18.00, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Μουσείο Επιστημών (Science Museum) και θα ξεναγηθεί στην έκθεση «Αρχαίοι Έλληνες: Επιστήμη και Σοφία». (Ancient Greeks: Science and Wisdom).

Tετάρτη 17 Νοεμβρίου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και επενδυτικών επιχειρήσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ