Γκρίζα μαλλιά: Μια φυτική συνταγή για να καθυστερήσει το γκριζάρισμα των μαλλιών σας

Το γκριζάρισμα των μαλλιών είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της γήρανσης. Όμως, όταν συμβαίνει πολύ νωρίς στη ζωή, είναι ανησυχητικό. Με την πάροδο του χρόνου, τα τριχοθυλάκια παράγουν λιγότερο χρώμα και αυτό συμβαίνει συνήθως μετά την ηλικία των 35 ετών. Ζούμε όμως σε μια εποχή που ακόμη και τα παιδιά υποφέρουν από γκρίζα μαλλιά, είτε λόγω διατροφής, είτε λόγω γενετικών είτε διατροφικών ελλείψεων. Ο μισός πληθυσμός του πλανήτη αποκτά γκρίζα μαλλιά μέχρι την ηλικία των 50 ετών, και τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό οφείλεται σε παράγοντες όπως το άγχος και το περιβάλλον. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, υπάρχει ένα βότανο που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του γκριζαρίσματος.

Το βότανο που επιβραδύνει το γκριζάρισμα των μαλλιών

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην καθυστέρηση της διαδικασίας. Όπως αποδεικνύεται, ένα δημοφιλές συστατικό των τροφίμων της Νότιας Ινδίας μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία των μαλλιών. Τα φύλλα κάρυ με ξεχωριστό άρωμα και απολαυστική γεύση μπορούν να σας σώσουν, καθώς η σύστασή τους με βιταμίνες καθυστερεί τη διαδικασία. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο International Journal of PharmaTech έρευνα, η χρήση φύλλων κάρυ τοπικά μπορεί να επιβραδύνει τη λεύκανση των μαλλιών χωρίς να καταστρέφει τις χρωστικές. Τα φύλλα κάρυ αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης C, D, B και σιδήρου.

Αν και για πολλούς αυτή η συνταγή είναι κάπως παράξενη, τα οφέλη της έχουν επιβεβαιωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Όπως είναι εύλογο, αυτή η πρακτική ξεκίνησε στην Ινδία, εκεί που ευδοκιμεί το κάρυ. Φυσικά και είναι περισσότερο διαδεδομένο ως εξαιρετικό ενισχυτικό της γεύσης. Ωστόσο, οι ιδιότητές του το καθιστούν μια καλή εναλλακτική στα χημικά που χρησιμοποιούνται ευρέως από τη βιομηχανία παραγωγής προϊόντων ομορφιάς. Δείτε παρακάτω στο video πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα κάρυ σωστά, έτσι ώστε να ενεργοποιήσετε τους θύλακες της τρίχας και να εμποδίσετε τη διαδικασία γκριζαρίσματος στο χρώμα των μαλλιών σας.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για την πρόληψη του πρόωρου γκριζαρίσματος

Μελέτες έχουν συσχετίσει την υπερβολική πρόσληψη αλατιού με την υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) και τη νεφρική νόσο. Πιο συγκεκριμένα, 2300 mg και παραπάνω αλατιού θεωρούνται ανθυγιεινή ποσότητα. Έμμεσα, η πρώιμη λεύκανση και το γκριζάρισμα των μαλλιών συνδέονται με υψηλό κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Παρόμοια αποτελέσματα παρατηρήθηκαν στην υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ζάχαρη έχει επιπτώσεις στην τριχόπτωση και μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη μελάγχρωση των μαλλιών. Αυτή η επίδραση ενοχοποιείται για την παραγωγή ελεύθερων ριζών στο σώμα, που αποτελεί μια κύρια αιτία πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών και γήρανσης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here