Ατομικό σχέδιο αυτοφροντίδας: Προσαρμόστε την στρατηγική αυτοφροντίδας στα μέτρα σας

Η αυτοφροντίδα δεν είναι μια στρατηγική που ταιριάζει σε όλους. Το σχέδιο αυτοεξυπηρέτησής σας θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας και σε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη ζωή σας. Ένα σχέδιο αυτοεξυπηρέτησης για έναν πολυάσχολο φοιτητή που αισθάνεται διανοητικά διεγερμένος όλη την ώρα και έχει μια πολυσύχναστη κοινωνική ζωή μπορεί να χρειαστεί να δώσει έμφαση στη σωματική αυτοφροντίδα. Από την άλλη πλευρά, ένας συνταξιούχος μπορεί να χρειαστεί να ενσωματώσει περισσότερη κοινωνική αυτοφροντίδα στο πρόγραμμά του για να βεβαιωθεί ότι οι κοινωνικές του ανάγκες ικανοποιούνται.

Μυστικά αυτοφροντίδας σιγά-σιγά

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί κάτι που θα θέλατε να κάνετε, αλλά μετά σκεφτήκατε ότι δεν έχετε χρόνο γι’ αυτό; Πολλοί από εμάς αφιερώνουμε τόσο πολύ χρόνο κάνοντας αυτό που πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε που δεν έχουμε αρκετό χρόνο για αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε αρκετό ποιοτικό χρόνο για την οικογένεια ή τις μοναχικές σας δραστηριότητες. Το πρόβλημα είναι ότι το να μην έχεις χρόνο γι’ αυτά τα πράγματα μπορεί να σε κάνει να νιώθεις άγχος και δυστυχία. Αξιολογήστε ποιοι τομείς της ζωής σας χρειάζονται περισσότερη προσοχή και αυτοφροντίδα. Και επανεκτιμάτε τη ζωή σας συχνά. Καθώς η κατάστασή σας αλλάζει, οι ανάγκες σας για αυτοεξυπηρέτηση είναι πιθανό να μετατοπιστούν επίσης. Όταν ανακαλύψετε ότι παραμελείτε μια συγκεκριμένη πτυχή της ζωής σας, δημιουργήστε ένα σχέδιο για αλλαγή.

Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε τα πάντα ταυτόχρονα. Προσδιορίστε ένα μικρό βήμα που μπορείτε να κάνετε για να αρχίσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας καλύτερα. Στη συνέχεια, προγραμματίστε χρόνο για να εστιάσετε στις ανάγκες σας. Ακόμα κι όταν νιώθετε ότι δεν έχετε χρόνο να στριμώξετε κάτι παραπάνω, θέστε την αυτοφροντίδα ως προτεραιότητα. Όταν φροντίζετε για όλες τις πτυχές του εαυτού σας, θα διαπιστώσετε ότι είστε σε θέση να λειτουργείτε πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά. Εάν θέλετε να αυξήσετε το επίπεδο ευτυχίας και ικανοποίησης από τη ζωή σας φέτος, μια από τις καλύτερες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε περισσότερο χρόνο στο πρόγραμμά σας για μια ζωή που αντικατοπτρίζει αυτό που πραγματικά θα θέλατε να κάνετε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here