Συνάντηση Διοικητή ΑΑΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της τελωνειακής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό υπεύθυνο για τη Δημοσιονομική Πολιτική της Γαλλίας, Olivier Dussopt.

Στη συνάντηση διατυπώθηκε η ικανοποίηση για το επίπεδο της τελωνειακής συνεργασίας των δυο πλευρών και η βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας αυτής, τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης, όσο και στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και την διακίνηση παράνομων προϊόντων, όπως ναρκωτικών και όπλων.

Προς τον σκοπό αυτό, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ αποδέχθηκε πρόσκληση για επίσκεψη εργασίας στη Γαλλία για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των τελωνειακών μονάδων των δυο χωρών, που είναι επιφορτισμένες με τη διαχείριση πληροφοριών, την ανάλυση κινδύνων και τη στόχευση των τελωνειακών ελέγχων.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, «H ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας τελωνειακής συνεργασίας με την Γαλλία, προωθεί τη μεταφορά και αξιοποίηση τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε εξαιρετικά ευαίσθητα τελωνειακά θέματα, όπως η διαχείριση πληροφοριών, με σκοπό την αποτελεσματική προστασία των τελωνειακών συνόρων της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της ΕΕ. Επίσης, η συνεργασία μεταξύ των Τελωνειακών Ακαδημιών των δυο χωρών προωθείται ως σημαντικό πεδίο για την περαιτέρω αναβάθμιση των τελωνειακών σχέσεων των δυο χωρών».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here