ΚΙΝΑΛ: Καταρχήν συμφωνία των «5» με την ΕΡΤ για debate… χωρίς τον Παπανδρέου

Με τις εκλογές της 5ης Δεκέμβρη να πλησιάζουν, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής προσπαθούσαν εδώ και ημέρες να βρουν κοινό βηματισμό

Στην επίτευξη καταρχήν συμφωνίας με τη ΕΡΤ για τη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας πριν από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, με πιθανότερη ημερομηνία την 29η Νοεμβρίου, κατέληξαν οι εκπρόσωποι των πέντε εκ των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος της κεντροαριστεράς, αφήνοντας πάντως ένα ανοιχτό παραθυρακί μέχρι τη τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου, σε περίπτωση που ο ίδιος το θελήσει.

Με τις εκλογές της 5ης Δεκέμβρη να πλησιάζουν, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής προσπαθούσαν εδώ και ημέρες να βρουν κοινό βηματισμό, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον δύο debates πριν από τον πρώτο γύρο και ένα ανάμεσα στους δύο που θα περνούσαν στον δεύτερο γύρο.

Οι εκπρόσωποι των Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλου Γερουλάνου, Παύλου Χρηστίδη, Χάρη Καστανίδη, Παύλου Χρηστίδη και Ανδρέα Λοβέρδου, είχαν από τις πρώτες κιόλας συζητήσεις καταλήξει σε συμφωνία, για μία τηλεμαχία στα πρότυπα των εκλογών του 2017, η οποία εκτός από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, θα έδινε τη δυνατότητα και για ερωτήσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Όμως, τα πάντα κόντεψαν να τιναχθούν στον αέρα, εξαιτίας της άρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να λάβει μέρος σε αυτή τη συζήτηση, προβάλλοντας μια σειρά από επιχειρήματα, τα οποία δεν έπειθαν κανέναν για την ορθότητα τους. Η παρελκυστική αυτή τακτική του πρώην πρωθυπουργού, οδήγησε τους άλλους πέντε υποψήφιους στην απόφαση να πορευθούν μόνοι τους και να πραγματοποιήσουν τις τηλεμαχίες, ακόμα και χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου.

Έτσι, μετά από επιστολές που έστειλαν τις προηγούμενες ημέρες στη ΕΡΤ, το πρωί της Τρίτης, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζούλα. Κατά τη συζήτηση, προέκυψε ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και πως θα πραγματοποιηθεί μία τηλεμαχία πριν τον πρώτο γύρο, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής την 29η Νοεμβρίου και μία πριν από τον δεύτερο. Βέβαια, εδώ υπάρχει ένας αστερίσκος, καθώς, αν ο ένας εκ των δύο που θα πάει στον δεύτερο γύρο είναι ο Παπανδρέου, τότε αμέσως η πραγματοποίηση του δεύτερου debate θα βρεθεί στον αέρα.

Πάντως, οι πέντε υποψήφιοι αφήνουν ανοιχτό παραθυράκι για τη συμμετοχή του ΓΑΠ και στη πρώτη τηλεμαχία, ακόμα και μέσω zoom.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here