Βρέφος 4 1/2 μηνών εφημερία Ιπποκράτειο: Εφιαλτική η εφημερία στο Ιπποκράτειο ενώ νοσηλεύεται βρέφος 4 1/2 μηνών σε κρίσιμη κατάσταση

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχονται οι νοσοκομειακές δομές της Βόρειας Ελλάδας και αυτές τις ημέρες, λόγω της μεγάλης έξαρσης του κορωνοϊού. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τις πρωινές ώρες μετά την ολοκλήρωση της εφημερίας του νοσοκομείου η κατάσταση ήταν τραγική. Οι ασθενείς που νοσούν με Covid-19 ήταν 140 με 63 νέες εισαγωγές, ενώ την ίδια στιγμή εκτός ΜΕΘ βρίσκονταν 7 ασθενείς σε αναμονή. Διασωληνωμένοι ασθενείς που δεν πάσχουν από κορωνοϊό μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία για τη διασφάλιση της υγείας τους, ενώ το προσωπικό είναι πραγματικά εξουθενωμένο.

Ήδη οι τρεις κλινικές Covid στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο είναι υπερπλήρεις. Γι’ αυτό το λόγο, αρκετοί ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται ήδη στην κλινική με τα ύποπτα κρούσματα. Κατά την χτεσινή εφημερία του νοσοκομείου εξετάστηκαν 150 άτομα ως προς τον κορωνοϊό. Στην πλειοψηφία τους τους δόθηκε εξιτήριο με την απαιτούμενη συνταγογράφηση, καθώς και με συμβουλές για την ασφαλή τους παραμονή σε καραντίνα με απομόνωση. Αξίζει όμως να αναφερθεί πως πέρα από τα περιστατικά Covid, στην εφημερία του το νοσοκομείο υποδέχτηκε 700 ακόμη ασθενείς.

Η κατάσταση επιδεινώνεται με την εξάντληση των υγειονομικών. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο, κ. Χρήστος Τζελέπης, μετά τις αναστολές εργασίας σε όσους εργαζομένους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν υπήρξε καμία αναπλήρωση οργανικών θέσεων. Ως αποτέλεσμα, το προσωπικό εργάζεται συνεχώς από τις αρχές Σεπτεμβρίου κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς επαρκή ξεκούραση, ώστε να αντεπεξέρχεται στις αυξημένες απαιτήσεις του όγκου δουλειάς.

Ανάμεσα στα άτομα που νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται και ένα βρέφος 4 1/2 μηνών. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου το νοσοκομείο, “Ξημερώματα 14.11.2021 προς 15.11.2021 (5.00 π.μ.) εισήχθη στην Covid-19 ΜΕΘ Παίδων του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», άρρεν βρέφος 4 1/2 μηνών, με Οξεία Αναπνευστική Ανεπάρκεια λόγω λοίμωξης αναπνευστικού από Covid-19. Το βρέφος διασωληνώθηκε άμεσα και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας. Πρόκειται για βαριά λοίμωξη αναπνευστικού και χρήζει υψηλής υποστήριξης στον αναπνευστήρα. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά θεωρείται κρίσιμη. αναπνευστική”.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here