Μοσχάρι teriyaki: Μια χαβανέζικη συνταγή που θα διεγείρει τις 3 από τις 5 αισθήσεις σας

Το Hawaiian Beef Teriyaki είναι ένα τρυφερό, ζουμερό και τόσο γευστικό πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο! Ουσιαστικά είναι ένα μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε λεπτές φέτες και περιχυμένο με μια απλή σπιτική σάλτσα teriyaki. Είναι ένα καθαρά Κυριακάτικο πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας. Αυτό θα συμβεί γιατί το τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας σε φέτες απορροφά την σπιτική σάλτσα teriyaki και δημιουργεί μια γλυκιά, σχεδόν καραμελένια γεύση. Σερβίρεται συνήθως με ρύζι basmati. Υπάρχουν πολλές προτάσεις που μπορείτε να κάνετε με το βοδινό Teriyaki. Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε την απλή σάλτσα teriyaki ως μαρινάδα και για άλλου είδους κρέατα όπως: κοτόπουλο, γαρίδες, μπιφτέκια ή ακόμη και για λαχανικά.

Τα συστατικά που θα χρειαστούν για το μοσχάρι με teriyaki είναι:

  • 450ml ανανά ψιλοκομμένο και με το χυμό του
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 κιλό κόντρα μπριζόλα μοσχαρίσια κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες (να ξέρετε ότι το carne asada λειτουργεί ΤΕΛΕΙΑ)

Ανακατεύστε όλα τα υλικά, εκτός από το βοδινό. Αφήνετε στην άκρη περίπου 1/2 φλιτζάνι από τη σάλτσα, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο. Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κρέας σε μια σακούλα φαγητού και περιχύστε τη μαρινάδα. Πιέστε όλο τον αέρα, σφραγίστε και μαρινάρετε για τουλάχιστον 6 ώρες (αν είναι εφικτό κάντε το για όλη τη νύχτα). Πάνω από έτοιμη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψήστε τη μπριζόλα ένα ή δύο λεπτά μέχρι να ψηθεί. Τοποθετήστε το βόειο κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από το μαγειρεμένο βόειο κρέας και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά. Σερβίρετε με ρύζι και ψητό ή φρέσκο ανανά. Για να πήξει επιπλέον η μαρινάδα ανακατέψτε λίγο κρύο νερό με λίγο corn flour και χτυπήστε μέσα στο μείγμα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας, τα λαχανικά ή το ρύζι.

Να ξέρετε ότι τα περισσεύματα θα σας δώσουν ένα απολαυστικό γεύμα την επόμενη μέρα! Μπορείτε να αποθηκεύσετε το μοσχαρίσιο κρέας καλά σκεπασμένο στο ψυγείο για έως και τρεις ημέρες. Είναι συνηθισμένο να ψήνετε μερικές φρέσκες φέτες ανανά και να τις  σερβίρετε μαζί με το βόειο κρέας με απλό λευκό ρύζι ή ακόμα και με πλιγούρι. Με οτιδηπότε και να το δοκιμάσετε και οποιαδήποτε παραλλαγή και να κάνετε, το σίγουρο είναι ότι θα το ευχαριστηθείτε και εσείς αλλά και οι φίλοι σας.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here