Κορωνοϊός: Τα εμβόλια δεν επηρεάζουν την περίοδο των γυναικών


Τα εμβόλια που έχουν φτιαχτεί για να νικηθεί ο κορωνοϊός, κατηγορούνται για πολλά. Ένα από αυτά είναι πως επηρεάζουν την περίοδο των γυναικών. Ωστόσο, μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δεν βρήκε καμία τέτοια συσχέτιση.

Η δρ Βικτόρια Μέιλ του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου έκανε τη σχετική προδημοσίευση της έρευνας στο medRxiv.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσε στοιχεία για 1.273 γυναίκες. Αυτές, αναλυτικές καταγραφές για την περίοδο τους πριν και μετά το εμβόλιό τους κατά του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε η Μέιλ, «δεν μπορέσαμε να ανιχνεύσουμε ισχυρά σήματα που να υποστηρίζουν την ιδέα ότι τα εμβόλια Covid-19 συνδέονται με αλλαγές στον χρονισμό της περιόδου των γυναικών». Δεν απέκλεισε πάντως ότι μεγαλύτερες μελέτες στο μέλλον ή σε άλλες χώρες μπορεί να βρουν κάποια τέτοια σχέση.

Επεσήμανε πάντως ότι οι περισσότερες γυναίκες που αναφέρουν κάποια τέτοια αλλαγή μετά τον εμβολιασμό τους, βλέπουν την περίοδο τους να επιστρέφει στο φυσιολογικό στον επόμενο κύκλο. Επίσης η Μέιλ ανέφερε ότι και άλλες έρευνες που έχουν γίνει, δεν βρήκαν στοιχεία ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ