Κορονοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο


Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Υπηρεσίας προκάλεσε η υποβολή αναφοράς από τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου (αφού είχε προηγηθεί προφορική ενημέρωση της Εισαγγελίας) για τους γονείς-αρνητές του κορονοϊού που δεν στέλνουν το παιδί τους επί διετία στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα υποχρεωτικά self test και τη χρήση μάσκας.

Οι γονείς του μαθητή του 2ου δημοτικού σχολείου και το ίδιο το παιδί βρίσκονται σε επικοινωνία με τη δασκάλα της τάξης και με τον διευθυντή. Το παιδί κάνει τα μαθήματά του στο σπίτι, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να αναπληρωθεί η κατ’ οίκον εκπαίδευση με τη δια ζώσης διδασκαλία, δήλωσε μιλώντας στη «Δημοκρατική» ο διευθυντής του σχολείου, κ. Μ. Βιτζηλαίος.

Ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου έχει ζητήσει την υποβολή αναφορών και για τα 4 ακόμη παιδιά που απέχουν από το μάθημά τους γιατί οι γονείς τους διαφωνούν με τα μέτρα στα σχολεία.

Οι γονείς κινδυνεύουν ακόμα και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των παιδιών αν διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των παιδιών.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου αναμένεται να εκδώσει άμεσα εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στις οικίες των οικογενειών προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Η έρευνα αναμένεται να ανατεθεί σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στη μία δε περίπτωση, του μαθητή της Β΄ τάξης, οι γονείς έχουν να στείλουν το παιδί τους σχολείο εδώ και δύο χρόνια.

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ