Στόλτενμπεργκ: Μας ανησυχεί που το καθεστώς Λουκασένκο χρησιμοποιεί μετανάστες ως υδριδική απειλή

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε την ανησυχία για τα όσα διαδραματίζονται στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας με τους μετανάστες.

Την ανησυχία του για το γεγονός ότι το καθεστώς Λουκασένκο χρησιμοποιεί «ευάλωτους μετανάστες σαν υβριδική τακτική εναντίον άλλων χωρών» εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (για τα θέματα Άμυνας).

«Σχετικά με το ζήτημα της κατάστασης στα σύνορα μεταξύ της Λευκορωσίας και της Πολωνίας, αλλά επίσης στα σύνορα με δύο ακόμη συμμάχους του ΝΑΤΟ, τη Λιθουανία και τη Λετονία, ανησυχούμε βαθιά για τον τρόπο με τον οποίο το καθεστώς Λουκασένκο χρησιμοποιεί ευάλωτους μετανάστες σαν υβριδική τακτική εναντίον άλλων χωρών και βάζοντας τη ζωή των μεταναστών σε κίνδυνο» ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Προσέθεσε ότι «είναι ένας τρόπος χρήσης των ανθρώπων, εργαλειοποίησης ανθρώπων με υβριδικές τακτικές εναντίον άλλων χωρών» και εξέφρασε αλληλεγγύη στις χώρες οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here