Σεξ εμμηνόπαυση: Συμβουλές για καλύτερο σεξ μετά την εμμηνόπαυση


Είναι γνωστό ότι το σώμα σας περνά από πολλές αλλαγές μετά την εμμηνόπαυση. Μπορεί, ωστόσο, να αναρωτιέστε, “Τι σημαίνει αυτό για τη σεξουαλική μου ζωή;” Για πολλές γυναίκες, η μείωση των οιστρογόνων προκαλεί κολπική ξηρότητα που μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Για άλλες μπορεί να επιφέρει πτώση στη σεξουαλική σας ορμή ή και τα δύο.

Ωστόσο, αυτή «η αλλαγή» δεν χρειάζεται απαραίτητα να πειράξει τη σεξουαλική σας ζωή

  • Βρείτε τα κατάλληλα λιπαντικά

Μετά την εμμηνόπαυση, τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης στο σώμα μειώνονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κολπική ατροφία (αραίωση του κολπικού ιστού), ερεθισμό, οίδημα και ξηρότητα. Η εμμηνόπαυση είναι συχνά η πρώτη φορά που οι γυναίκες αρχίζουν να αισθάνονται πόνο ή δυσφορία με τη διείσδυση σε τακτική βάση. Υπάρχουν πολλά λιπαντικά που μπορούν να βοηθήσουν, αλλά, πρώτα, πρέπει να προσδιορίσετε ποιο είναι καλύτερο για εσάς.

Τα λιπαντικά με βάση το λάδι ή το πετρέλαιο, όπως η βαζελίνη, είναι κολλώδη, παχιά και μπορούν να λερώσουν τα σεντόνια. Επιπλέον, μπορούν να κάνουν τα προφυλακτικά πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις είναι τα λιπαντικά με βάση το νερό, αλλά να είστε προσεκτικές με τα συστατικά, καθώς κάποια μπορεί να αλλάξουν την κολπική χλωρίδα και να σας κάνουν πιο ευαίσθητες σε μολύνσεις και βακτηριακή κολπίτιδα. Εξαιρετικές φυσικές εναλλακτικές λύσεις είναι το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο. Μια μικρή σταγόνα είναι το μόνο που χρειάζεστε.

  • Καλές δονήσεις

Η εμμηνόπαυση δεν εκδηλώνεται μόνο με σωματικές αλλαγές αλλά και ψυχικές. Οι γυναίκες αρχίζουν να σκέφτονται διαφορετικά για το σώμα τους και τη σεξουαλικότητά τους. Μην αφήσετε αυτό να καταπνίξει την αυτοεκτίμησή σας. Αντίθετα, γιορτάστε τον εαυτό σας! Η αυτοδιέγερση εξακολουθεί να είναι σημαντική για τη σεξουαλική σας υγεία. Οι προσωπικοί δονητές έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν την αγγείωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Η αυξημένη ροή αίματος όχι μόνο αυξάνει τη διέγερση, αλλά επίσης αυξάνει την παροχή οιστρογόνων στην περιοχή, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη λίπανση και την αναζωογόνηση.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ