Πανδημία: Όχι σε νέα μέτρα και lockdown σε μη εμβολιασμένους – Τα πρώτα φύλλα πορείας σε γιατρούς

«Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα» ξεκαθάρισε κυβερνητικός παράγοντας στο Newsbomb.gr, επισημαίνοντας πως οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι μικρές και απολύτως στοχευμένες.

Όπως είπε η κατάσταση με την πανδημία είναι δύσκολη και αυτό που προβληματίζει είναι οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο έχει αρχίσει να διαφαίνεται πως αν και με αργό ρυθμό, θα υπάρξει μια επιπέδωση των επιδημιολογικών δεικτών. Παράλληλα πρόσθεσε πως τα τελευταία μέτρα φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα από τους εμβολιασμούς. Σημειώνεται πως τα ραντεβού που κλείστηκαν την Κυριακή για την αναμνηστική δόση έφτασαν τα 105.000. Επίσης 27.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση.

Με βάση αυτά τα δεδομένα το κυβερνητικό επιτελείο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνέχιση της προσπάθειας για επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και την περαιτέρω επιτάχυνση του ρυθμού χορήγησης της ενισχυτικής τρίτης δόσης. Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο ITV ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα την τακτική της Αυστρίας, επιβάλλοντας ένα πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους.

Την ίδια στιγμή στην τελική ευθεία βρίσκεται η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, με τα πρώτα φύλλα πορείας να φεύγουν σήμερα το πρωί. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας το υπουργείο Υγείας είχε ζητήσει να λάβει από τους Ιατρικούς Συλλόγους τις λίστες με τα ονόματα των ιδιωτών γιατρών που θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια με τα νοσοκομεία σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα να εκπέμπουν δραματική έκκληση για βοήθεια, καθώς υπάρχει άμεση ανάγκη για περίπου 100 παθολόγους και πνευμονολόγους, με τις πληροφορίες μέχρι αργά να αναφέρουν ότι οι ιδιώτες γιατροί που έχουν ανταποκριθεί δεν φθάνουν ούτε τους μισούς.

Πάντως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει διευκρινίσει ότι η όποια επιστράτευση γιατρών δεν θα είναι οριζόντια και θα αφορά επιβαρυμένες περιοχές, συγκεκριμένες ειδικότητες και αριθμό γιατρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here