Κορονοϊος: «Πολλοί πεθαίνουν πριν να διασωληνωθούν» – Μαρτυρία-σοκ εργαζομένου στο «Παπαγεωργίου»


Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης περιέγραψε τι συμβαίνει με τους ασθενείς που νοσούν με κορονοϊό

Ως «πολεμικές» χαρακτήρισε τις εικόνες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης, μιλώντας για ασθενείς με κορονοϊό που πεθαίνουν πριν να διασωληνωθούν και πριν να οδηγηθούν σε ΜΕΘ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «έχουμε φτάσει σε καταστάσεις περσινές» σημειώνοντας ότι σε αρκετά νοσοκομεία της πόλης υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ με φορητούς αναπνευστήρες. «Αυτή τη στιγμή στο Παπαγεωργίου έχουμε 41 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και ένας σε απλή κλίνη με αναπνευστήρα και φορητό μόνιτορ» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Σύμφωνα τον ίδιο έχει αυξηθεί η θνητότητα, καθώς οι ασθενείς με κορονοϊό φτάνουν πολύ αργά στα νοσοκομεία: «Παρόλο που είναι νεότεροι και περιμένεις να έχουν καλύτερη εξέλιξη, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι φτάνουν στις ΜΕΘ για να μην πεθάνουν. Πολλοί μπορεί να μην προλάβουν να διασωληνωθούν, να πεθάνουν την ώρα της εξέτασης στη βραχεία, την ώρα της μεταφοράς τους, πολλοί μπορεί να καταλήξουν μέσα σε ένα απλό τμήμα ενώ δείχνουν καλή εικόνα, με ικανοποιητικό κορεσμό».

Ερωτηθείς για τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο απάντησε ότι προ Covid, ήδη έλειπαν γύρω στους 250 εργαζομένους, ενώ τώρα βρίσκονται σε αναστολή 168 άτομα. «Πρέπει να βρεθεί τρόπος να πειστούν να εμβολιαστούν και να γυρίσουν. Να γυρίσουν 7.000 άτομα στο ΕΣΥ με καθημερινά τεστ απαιτεί εργατοώρες, αντιδραστήρια, αναλώσιμα, τα οποία δεν είναι πάντα διαθέσιμα» κατέληξε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ