Κορωνοϊός εμβολιασμοί ανεμβολίαστοι: «Φρένο» στα μέτρα, αλλά πίεση στους ανεμβολίαστους


Κορωνοϊός εμβολιασμοί ανεμβολίαστοι: Μια στρατηγική που δεν θα αλλάξει στην ουσία της θα ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτή την στιγμή στην ζυγαριά επιτελών του Μαξίμου και επιστημόνων έχουν μπει δυο δεδομένα: από την μια η έκρηξη του 4ουκύματος με τα κρούσματα να σπάνε τα ρεκόρ και να ξεπερνούν τις 8.000 και από την άλλη, τα στοιχεία από τους εμβολιασμούς που δείχνουν ότι κάτι έχει λειτουργήσει όσον αφορά στα υφιστάμενα μέτρα.  Τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το Λονδίνο, όσο και αργά το βράδυ της Τρίτης ανώτατα κυβερνητικά στελέχη ξεκαθάρισαν μεν ότι νέα μέτρα δεν θα ληφθούν αλλά έκαναν επίσης σαφές ότι το σκληρό μαρκάρισμα στους ανεμβολίαστους θα μείνει μέχρι να αλλάξει ο χρόνος.

Αυτό σημαίνει, ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν θα βοηθήσει σε τίποτα όσους δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού και ότι οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί ήρθαν για να μείνουν. Αυτό με απλά λόγια μεταφράζεται σε Χριστούγεννα στο σπίτι για τους ανεμβολίαστους και ρεβεγιόν που θα θυμίζουν κανονικότητα για τους εμβολιασμένους.

 

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην εκπομπή Good MorningBritain του τηλεοπτικού δικτύου ITV παραδέχθηκε ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια αύξηση των κρουσμάτων αλλά τόνισε επίσης ότι αν δει κανείς τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ελλάδα είναι περίπου στον μέσο όρο της ΕΕ. Εξήγησε την στρατηγική που ακολουθείται και ότι με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους έχει αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών με την πρώτη δόση. Ταυτόχρονα όμως «τελείωσε» μια για πάντα κάθε συζήτηση για επιβολή lockdown τύπου Αυστρίας στους ανεμβολίαστους. 

Η επιστράτευση άργησε μια μέρα…

Το θέμα της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών με στόχο την ενικά της του ΕΣΥ που έχει ξεπεράσει τα όριά του έχει μετατραπεί σε σήριαλ. Το τελεσίγραφο έχει λήξει και τα φύλλα πορείας μπορεί να είναι έτοιμα καθώς η συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών είναι πολύ μικρή, όμως, τα πράγματα κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς. Η προαναγγελθείσα επίταξη που ήταν να γίνει την Δευτέρα ακόμα δεν έχει έρθει και κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα πότε θα αρχίσουν τελικά οι διαδικασίες.

Εμβολιασμοί με ρυθμούς που φέρνουν αισιοδοξία 

Περιμένοντας την Παρασκευή να ανοίξει νωρίτερα η πλατφόρμα για την 3η δόση για τους πολίτες από 18 ετών και άνω τα στοιχεία που καταγράφονται καθημερινά και για την πρώτη δόση είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι εμβολιασμοί συνολικά έχουν πλέον ξεπεράσει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα 7 εκατομμύρια και πάνω από 700.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει ήδη την αναμνηστική δόση. Μόνο χθες καταγράφηκαν 74.967 εμβολιασμοί, ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα ο ημερήσιος αριθμός ήταν τετραψήφιος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ