Αυτοφροντίδα: Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και συχνά παρερμηνεύεται


Ο όρος «αυτοφροντίδα» καλύπτει ένα πλήρες φάσμα από θέματα: σωματικά, συναισθηματικά, πνευματικά. Αναφέρεται συνήθως ως «ευεξία», «υγιής ισορροπία», «αντοχή» η πιο απλά, ψυχική υγεία. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμουλα για να πετύχετε την αυτοφροντίδα καθώς είναι μοναδική για τον καθένα και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν κάθε χρονική στιγμή. Σίγουρα θα πρέπει να ακούτε το σώμα σας αλλά και το ένστικτό σας όταν κάτι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε στην καθημερινότητα σας και να επικεντρωθείτε σε αυτό. Για να καταλάβετε καλύτερα τι είναι η αυτοφροντίδα, καλό θα ήταν να προσέξετε προσεκτικά παρακάτω τρία βασικά στοιχεία που θα πρέπει να ξεχωρίζετε για το τι δεν είναι:

  • Αυτοφροντίδα δεν είναι να να φέρετε εις πέρας περισσότερες εργασίες σε ένα ήδη φορτωμένο ημερήσιο πρόγραμμα. Αντίθετα, αυτοφροντίδα είναι εξίσου σημαντική όταν γίνεται σωστή επιλογή προτεραιοτήτων.
  • Η υγιής αυτοφροντίδα είναι να μπορείτε να διαχειρίζεστε σωστά το σώμα το νου και το πνεύμα σας και να μην το φορτώνετε με τοξικές περιττές πληροφορίες που δεν είναι ωφέλιμες για την αυτοβελτίωσή σας.
  • Η αυτοφροντίδα δεν είναι ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που μπορεί κάποιος να επικαλεστεί σε μια δύσκολη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί όταν μας χτυπήσει το άγχος την πόρτα. Αντίθετα είναι ένας σκοπός ζωής που ενσωματώνεται με τρόπο που συμβαδίζει με τις αξίες μας μέχρι να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και πρέπει να δουλεύετε κάθε φόρα.

Η αυτοφροντίδα δεν είναι εγωκεντρισμός δεν είναι αδιαφορία για τους ανθρώπους του περιβάλλοντος σας. Είναι η ισορροπία που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην καθημερινότητα και τις ανάγκες του εργασιακού, φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντος που πολλές φορές απορροφούν την ωφέλιμη ενέργεια σας στο τέλος της ημέρα. Είναι το κομβικό σημείο που σας βοηθά να ξεχωρίζετε την κατάλληλη στιγμή τι πάει καλά και τι πρέπει να σταματήσει να σας συνοδεύει απορροφώντας όλη σας την θετική
ενέργεια. Όταν είστε εσείς ψυχικά υγιής τότε η ζωή κυλά αρμονικά και μπορείτε να απολαμβάνετε τα δώρα της και μπορείτε να δώσετε αγάπη και προσοχή σε ό,τι εσείς επιθυμείτε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ