Μυστήριο στην Κύπρο με την κλοπή σορού γυναίκας από τάφο – Συνδέεται με μάρτυρα υπό προστασία;

Η σορός ανήκει στην μητέρα μάρτυρα κατηγορίας σε πολύκροτη υπόθεση ναρκωτικών.

Mε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες και εξετάσεις των Αρχών στο Καθολικό Κοιμητήριο Μαρωνιτών στην περιοχή της Ανθούπολης, αναφορικά με την μακάβρια υπόθεση κλοπής σορού γυναίκας από τάφο, η οποία διαπιστώθηκε χθες το μεσημέρι από επισκέπτες και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από λειτουργό του Κοιμητηρίου.

Oι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου διενεργούν αυτοψία στη σκηνή με τη συνδρομή ανθρωπολόγου, προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς ελλείπει από τον συλημένο τάφο της γυναίκας, που απεβίωσε πριν από τέσσερα χρόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας, της ΥΠΕΓΕ και της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών στη σκηνή που διήρκησαν μέχρι αργά χθες το βράδυ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ή ο δράστης έριξαν ασβέστη στον τάφο μετά την εκτέλεση του αποτρόπαιου έργου τους, σε μια προσπάθεια να καλύψουν αποτυπώματα και ίχνη.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι ο τάφος σκάφτηκε σε βάθος δύο σχεδόν μέτρων και από τις πρώτες ενδείξεις ελλείπουν οστά από τη σορό της γυναίκας.

Οι εξετάσεις των Αρχών εκτείνονται σε απόσταση χιλιομέτρων από το Κοιμητήριο, που βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή, στην οποία δεν υπάρχουν εγκατεστημένα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που ενδεχομένως να συνδράμουν στις έρευνες.

Ωστόσο, τα μέλη της Αστυνομίας αναζητούν στοιχεία και τεκμήρια από κάμερες στον δρόμο Ανθούπολης-Κοκκινοτριμιθιάς που να κατέγραψαν τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Είχε συλληφθεί το 2019 μετά τον εντοπισμό δεκαπέντε κιλών κοκαϊνης στην περιοχή της Λακατάμιας, είχε καταδικαστεί από δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης και είχε τεθεί στο Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων.

Πληροφορίες του Alpha Κύπρου, αναφέρουν ότι η δικαστική διαδικασία για την οποία θα κατέθετε ο μάρτυρας κατηγορίας εναντίον γνωστού προσώπου στις Αρχές ήταν ορισμένη για τη Δευτέρα και αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Το επικρατέστερο σενάριο που διερευνούν οι Αρχές είναι αυτό του εκβιασμού, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει επιβεβαίωση.

Από τα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας έχουν περάσει μέχρι στιγμής αρκετά πρόσωπα για ανάκριση, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε εναντίον οποιουδήποτε, ενώ η λήψη καταθέσεων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Αντρέου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ότι “ναι, μεν υπάρχει μια κατεύθυνση όμως δεν θα ήταν φρόνιμο εκ μέρους των Αρχών να προχωρήσουν σε οποιεσδήποτε διαπιστώσεις, χωρίς να εξακριβωθούν τα πραγματικά δεδομένα”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναζητείται μαρτυρία για να μπορέσουν οι Αρχές να φτάσουν στα ίχνη του δράστη ή των δραστών.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here