Παραλλαγή δέλτα κορωνοϊός: Αντιπροσωπεύει το 99% των περιπτώσεων Covid-19 παγκοσμίως


Η παραλλαγή δέλτα αντιπροσωπεύει πλέον το 99% των περιπτώσεων Covid-19 παγκοσμίως. Αυτό την καθιστά το πιο διαδεδομένο στέλεχος, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την Τρίτη. Ενδεικτικά, από τις 900.000 περιπτώσεις Covid τις τελευταίες 60 ημέρες που προσδιορίστηκαν ως προς την αλληλουχία τους, σχεδόν όλες προέρχονταν από το στέλεχος δέλτα. Στην συγκεκριμένη δήλωση προέβη η Maria Van Kerkhove, τεχνική επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid, εν μέσω μιας ανησυχητικής αύξησης κρουσμάτων στην Ευρώπη. Περίπου το 60% των περισσότερων από 3,3 εκατομμυρίων νέων κρουσμάτων στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα προέρχεται από την Γηραιά Ήπειρο.

 

Η αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της παραλλαγής δέλτα

Αν και υπάρχουν δύο επιπλέον παραλλαγές που προκαλούν το ενδιαφέρον, η Μι και η Λάμδα, η Δέλτα πράγματι κυριαρχεί. Η Van Kerkhove ανέφερε ότι στην Ευρώπη σημειώθηκαν περισσότερο από τους μισούς θανάτους Covid παγκοσμίως, σε σύνολο 50.000 την τελευταία εβδομάδα. Πρόκειται για μια αύξηση 5% στους θανάτους σε ολόκληρη την ήπειρο. Τα κρούσματα Covid παγκοσμίως αυξάνονται τις τελευταίες τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, πρόσθεσε. “Η πανδημία οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση αυτή τη στιγμή”. Ως αίτια για την αύξηση αναφέρθηκαν η μειωμένη χρήση μασκών και η κοινωνική απόσταση. Ταυτόχρονα, προειδοποίησε πως οι χώρες που ανοίγουν ξανά σε όλο το βόρειο ημισφαίριο αυτό το χειμώνα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών τους επόμενους μήνες.

Ποιες ευρωπαϊκές χώρες ευθύνονται για την αύξηση κρουσμάτων;

Συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες φέρουν το κύριο βάρος της αύξησης. Η Γερμανία κατέγραψε μέσο όρο ρεκόρ επτά ημερών με σχεδόν 39.300 νέα κρούσματα τη Δευτέρα, με αύξηση σχεδόν 40% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε εβδομαδιαίο μέσο όρο περισσότερων από 38.500 νέων κρουσμάτων τη Δευτέρα, με αύξηση 13% από την προηγούμενη εβδομάδα. Οι μέσοι όροι των επτά ημερών στη Γαλλία και την Ιταλία αυξήθηκαν κατά σχεδόν 40%. Η Ρωσία σημείωσε επίσης υψηλό μέσο όρο επτά ημερών πανδημίας με περίπου 1.199 θανάτους τη Δευτέρα. Αλλά ο μέσος όρος των κρουσμάτων των επτά ημερών, πάνω από 38.000 μολύνσεις, μειώθηκε κατά περισσότερο από 2%.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ