Ολλανδή δημοσιογράφος: Στην πορεία του Πολυτεχνείου με το «γνώριμο» κόκκινο καπέλο της


Στην πορεία για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου βρέθηκε σήμερα Πέμπτη (17/11) η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, η οποία είχε είχε έντονο διάλογο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το θέμα των επαναπροωθήσεων μεταναστών

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, εμφανίστηκε στην πορεία για το Πολυτεχνείο με το «γνώριμο» κόκκινο καπέλο για το οποίο, μιλώντας σε συνέντευξή της σε ολλανδικό μέσο, είπε ότι έχει γίνει σύμβολο.

Η ίδια γνωστοποίησε μάλιστα ότι σκοπεύει να φύγει σύντομα από την Ελλάδα και να επιστρέψει στην πατρίδα της, την Ολλανδία.

«Φεύγω από την Ελλάδα»

«Με συμβούλευσαν να φύγω από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό», είπε η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου η ίδια δέχτηκε απειλές για τη ζωή της περιγράφοντας ένα περιστατικό που της συνέβη.

«Επέστρεφα σπίτι μου από ένα μαγαζί σε ένα σκοτεινό δρόμο όταν ένας άνδρας μου πέταξε μία πέταξε μία πέτρα στο κεφάλι. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και κατάσκοπο των Τούρκων και μου είπε να πάω στον Ερντογάν. Η πέτρα έσκισε το μέτωπό μου. Μετά έτρεξα πολύ γρήγορα να πάω στο σπίτι μου. Αυτό ήταν ένα σοκ. Υπάρχει ακόμη ένα διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών».

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ λέει πως σκόπευε την επόμενη εβδομάδα να ταξιδέψει στην Ολλανδία όμως το ταξίδι της μετατέθηκε για αργότερα και πως η ίδια έχει αποφασίσει να φύγει από την Ελλάδα για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Η ολλανδική ιστοσελίδα γράφει ωστόσο πως πρόθεσή της είναι κάποια στιγμή να επιστρέψει: «Πιθανότατα θα θελήσουν να μου κάνουν δύσκολη τη ζωή. Η ζωή μου όμως είναι εδώ και έχω σημαντική δουλειά να κάνω εδώ», είπε ακόμη.

Η Μπέουχελ υποστηρίζει ότι δεν προστατεύεται από τις ελληνικές Αρχές, αλλά λαμβάνει υποστήριξη από δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως το ολλανδικό NVJ. Όπως αναφέρεται στη συνέντευξη το ολλανδικό σωματείο δημοσιογράφων ήρθε σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία.

Η ιστοσελίδα γράφει πως για λόγους ασφαλείας η δημοσιογράφος δεν θέλει να ανακοινώσει πότε θα φύγει για την Ολλανδία και γίνεται αναφορά στη σύλληψη της πέρυσι τον Ιούνιο στην ‘Υδρα. Τότε η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο, δίχως ωστόσο το αίτημά του αυτό να λάβει έγκριση.

Στη συνέντευξή της αναφέρθηκε και στους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «Το κόκκινο καπέλο μου έγινε σύμβολο. Στην αυριανή πορεία χίλιοι άνθρωποι θα φορέσουν ένα κόκκινο καπέλο».

Όπως είπε όμως το βίντεο από τη συνέντευξή Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου είχε και αρνητικές συνέπειες και δεν μπορεί πια να φοράει στο δρόμο το κόκκινο καπέλο της «Φοράω αυτό το καπέλο τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είχα σκεφτεί εκ των προτέρων να το βάλω στη συνέντευξη Τύπου. Δέχομαι μίσος από την ακροδεξιά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όλη την ημέρα», υποστήριξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ