Πολυτεχνείο – Θεοδωρικάκος: «Ειρηνικά και με απόλυτη ηρεμία οι εκδηλώσεις στην Αθήνα»


Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ της Τετάρτης (17/11) η μαζική διαδήλωση για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ομαλά εξελίχθηκε η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, για τον εορτασμό της 48ης επετείου του Πολυτεχνείου, με 6.000 αστυνομικούς να έχουν μετατρέψει σε φρούριο το κέντρο της Αθήνας ώστε να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στις θέσεις τους, μέχρι αυτή την ώρα.

«Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου 1973 σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο την Αθήνα ολοκληρώθηκαν ειρηνικά και με απόλυτη ηρεμία. Θέλω να ευχαριστήσω γι αυτό όλους τους πολίτες, τους συμμετέχοντες στην πορεία και ασφαλώς τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που συνέβαλαν με τον επαγγελματισμό τους στην τήρηση της τάξης», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «48 Νοέμβρηδες μετά, η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή», φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλατεία Κλαυθμώνος και λίγο πριν τις 17:00 άρχισαν να κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση έξω από το κτήριο και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης.

Του συλλαλητηρίου προπορευόταν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 και ακολουθούσε το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ. Επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν ο πρόεδρος του, Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ ήταν ο γενικός γραμματέας του, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ